PIŽON ISKREN DO KOSKE Zvezdina legenda spušta loptu: Ne treba da pomislimo da ćemo da osvojimo Svetsko prvenstvo
Alo!/Marko Metlaš

Pižon je sa još nekim legendama crveno-belih odigrao u Beču revijalnu utakmicu protiv veterana "YU Jugo lige".

Iako po velikoj vrućini, i pored produženog vikenda budući da je u ponedeljak u Austriji praznik, više stotina naših ljudi došlo je da uživa u potezima fudbalskih majstora Crvene zvede.

Na kraju, zvezdine legende pobedile su sa 3:1, ali je rezultat u ovom meču bio u drugom planu, jer je najvažnije bilo uživanje u igri, prisećanje na neka lepša vremena i druženje sa Zvezdinim šampionima.

PIKSIJEV POZIV SE NE ODBIJA Kacuhito Kinoši oslonac selektora Stojkovića u stručnom štabu orlova: Japanci, izvinite, ali navijam za Srbiju

Među nekadašnjim fudbalerima Zvezde bili su Vladimir Petrović Pižon, Boško Ðurovski, Milovan Rajevac…

Najviše pažnje izazvao je dolazak četvrte Zvezdine zvezde Vladimira Petrovića Pižona, sa kojim su svi želeli da se slikaju, a kojima je on strpljivo izašao u susret.

"Ovo mnogo znači našem narodu koji živi u inostranstvu, mi ih ne zaboravljamo. Zato i dolazimo da igramo sa veteranima", rekao je Pižon za Tanjug.

PIŽON ISKREN DO KOSKE Zvezdina legenda spušta loptu: Ne treba da pomislimo da ćemo da osvojimo Svetsko prvenstvo

FK Crvena zvezda

 

Do sada su, dodaje, obišli mnogo zemalja, bili u Švajcarskoj, Nemačkoj, a ovo je peti put da su gosti u Austriji.

"Uvek je bilo lepo, kao i sada i to našem narodu znači", dodao je Pižon.

On je dodao i da Fudbalski savez Srbije sada više prati igrače našeg porekla u instranstvu, od kojih neki igraju u omladinskim reprezentacijama, što ranije nije bio slučaj.

Na pitanje šta očekuje od reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu u Kataru, Pižon odgovara oprezno, jer, kaže, treba biti skroman, a ne toliko euforičan.

VELIKI BOD PROTIV UKRAJINE Omladinci Srbije korak bliže plasmanu na Evropsko prvenstvo

"Ne treba da pomislimo da ćemo da osvojimo Svetsko prvenstvo. Nama je važno da smo se plasirali, to je velika stvar, i važno je da odigramo dobro", rekao je Pižon.

Kaže da bi prolazak u drugi krug na SP bio veliki uspeh.

Posebno je zadovoljan što je njegov klub u Srbiji osvojio "duplu krunu" ove sezone.

"Iluzorno je govoriti koliko to znači. Znači igračima, za njihove buduće karijere, dobro je i za evropske kupove. Čeka nas jedno kolo do ulaska u Ligu šampiona, i mnogo je bolje kada napravite neki rezultat u evrokupovima, što je Zvezda uradila, jer onda igra manje kvalifikacionih utakmica", rekao je Pižon.

Od kraja ove sezone, do početka naredne i evropskih kvalifikacije, zbog Svetskog prvenstva, koje se igra u novembru i decembru, igrači imaju samo dve nedelje odmora.

"Kratka je to pauza, loše će uticati na igrače, jer se neće odmoriti, 15 dana je malo za pauzu", smatra Pižon.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading