PIKSIJEV POZIV SE NE ODBIJA Kacuhito Kinoši oslonac selektora Stojkovića u stručnom štabu orlova: Japanci, izvinite, ali navijam za Srbiju
Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Simpatični maher za kondicionu pripremu peva Bože pravde, obožava naš narod, ali i Srbiju od koje očekuje uspeh na Mundijalu u Kataru.

Sa Piksijem ste tandem više od deset godina?

- Saradnja sa Stojkovićem je počela 2008. u Nagoji, a nastavljena je u kineskom Guangdžou R&F. Još tada sam naučio neke fraze poput brzo, levo, desno, pošto je bilo srpskih igrača i trenera u okruženju.

Koju reč o selektoru?

- Radan je, autentičan, oseća ljude i igru. Specifično pozitivna osoba.

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Niste imali dilemu kada vas je pozvao da ponovo sarađujete ?

- Odlično se razumemo, poznajemo, gajimo obostrano poverenje. Na poziv sam u sekundi odgovorio, bez ikakvih dilema i dodatnih pitanja. U prvi plan stavljam njegovu viziju pa tek moj rad na kondiciji.

Lisabon je bio vrhunac saradnje ?

- Pevali smo „Dajte Brazil da se igramo“ i dogodilo se. Čast mi je što sam deo „orlova“, ovo je nešto najlepše što mi se dešava u sportskoj karijeri, koja dugo traje i verujem da će u Kataru biti kruna našeg rada.

Solidno govorite srpski jezik, znači odomaćili ste?

- Brzo i lako sam se prilagodio zbog ljudi koji žive na ovim prostorima. Fantastični su! Najpre sam proširio fond reči neophodnih za trenažni proces, a onda sam išao dalje i dalje…

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Poznato je da fudbal spaja ljude?

- Srbiju osećam kao svoju drugu domovinu. Naravno, vezan sam za Japan u kome su supruga i troje dece od 20, 17 i 13 godina. Školuju se, nedostaju mi, ali koristim svaku priliku da budemo zajedno.

Srpska hrana je neizbežna tema?

- Ćevapčici, pljeskavica, sarma… ma sve je dobro i sve volim, a naučiću i pravilnije da izgovaram ha-ha… Samo, u Srbiji se puno jede i bez posebnog plana. Meso u svakom obroku, a to nije dobro. Zato maltretiram igrače i kada šetamo gradovima. Insistiram da stanemo, odradimo par vežbi i nastavimo.

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Vratimo se fudbalu, počela je Liga nacija?

- Dobro takmičenje i neka vrsta pripreme za Mondijal, bar iz mog ugla.

Pojedini igrači daleko su od prave forme, malo su igrali?

- Znam, Jović, Nastasić… Sa svima obavljam pojedinačne razgovore, sa nekima sam se lično video u toku sezone. Doziraćemo rad i truditi se da svi budu u optimalnom stanju. Znate, neki su imali napornu sezonu pa njima treba odmor, a drugima pojačan rad te su možda i u boljem položaju. Sve ćemo uskladiti - zaključio je Kino.

Srećno zemljaci, ali navijam za Srbiju

Alo/Vladimir Marković

 

Šta očekujete od Japana u Kataru?

- Nismo mogli da budemo u istoj grupi, ali i moji sunarodnici ostvarili su veliki uspeh i zasluženo su u završnici. Želim im da prođu prvu rundu, iako su na tom putu Španija i Nemačka, a Srbiji želim još i više i za nju navijam jer sam deo sjajne ekipe. Imamo rivale sa kojima možemo da igramo, to smo dokazali. Verujem da ćemo proći u nokaut fazu, bez obzira na opasnosti koje vrebaju. Verujem u Piksija, verujem u igrače.

Bože pravde s rukom na srcu

Šta je vrhunac u poznavanju srpskog jezika?

- Znam reči srpske himne i rado je pevam u svakoj prilici. Logično, predstavljam Srbiju i moram da je znam, reče Kasuhito i zapeva „Bože pravde“ razgovetno i osećajno sa veoma važnim detaljem, naime, ruku je stavio na srce!

Nije ga zbunilo ni što smo ga snimali.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari (0)

Loading