NAVIJAĆU ZA SRBIJU NA MUNDIJALU Legendarni Italijan stigao u Beograd, nahvalio "orlove" i poslao jaku poruku
Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Pirlo, nekadašnji fudbaler Intera, Milana i Juventusa, boravi u Beogradu kao promoter italijanskog fudbalskog kampa, sedmog po redu, namenjenog deci od sedam do 14 godina, koji će se uz podršku Banke Inteza, održati od 27. juna do 1. jula.


- U Italiji je uvek igralo mnogo srpskih igrača, i danas ih ima mnogo - Lazović, Milinković-Savić. Mi Italijani znamo da su srpski igrači talentovani, ali ne samo u fudbalu, u tenisu, košarci…Voleo bih i da čestitam vama kao narodu jer ste iznedrili veliki broj šampiona, a nemate veliku populaciju. Fudbal se menja, treneri više preferiraju druge načine, ali talenat uvek ispliva… Možda nema ''desetki'', ali ima fudbalera koji su izrazito talentovani - izjavio je Pirlo na konferenciji za medije.

Nekadašnji trener Juventusa povukao je paralelu između sebe i fudbalera Lacija i srpske reprezentacije Sergeja Milinković-Savića.
NAVIJAĆU ZA SRBIJU NA MUNDIJALU Legendarni Italijan stigao u Beograd, nahvalio

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 


- Fizički smo mnogo različiti, ali sigurno imamo te iste brojeve na dresu (21), elegantan je, ima fizicku snagu i lepo ga je videti ga. Pokazuje neverovatne stvari, iako ima preko 190, a izuzetan je tehničar - objasnio je Italijan.

Slavni vezni fudbaler istakao je da če navijati za Srbiju na predstoječem Mundijalu u Kataru (od 21. novembra do 18. decembra) na kom če rivali našoj reprezentaciji biti Brazil, Švajcarska i Kamerun.

- Naravno da ću navijati, Italija ne učestvuje, navijaćemo za Srbiju - zaključio je Pirlo.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić izjavio je da mu je drago što če mladi srpski fudbaleri imati prilike da uče od legendarnog Andree Pirla.

NAVIJAĆU ZA SRBIJU NA MUNDIJALU Legendarni Italijan stigao u Beograd, nahvalio

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 


- Velika je čast biti u društvu jednog od najvećih fudbalera Italije i sveta, fudbalera koji je obeležio jednu deceniju, uveo mnoge novine i pokazao da fudbal sa takvim plejmejkerom može da izgleda drugačije. Ova akcija značajna je za decu u Srbiji. Moramo da razmišljamo o budućnosti, ali nema ništa lepše za decu kad mogu da uče od velikih igrača, velikih trenera. Drugačije je kad na treningu imate jednog Pirla da vam pokaže kako treba igrati. Drago mi je da sam u društvu velikog Pirla, ali i vas fudbalera. Ugledajte se na vaše idole, budite kvalitetniji bolji i postavljajte standarde - istakao je Udovičcić, koji je od italijanskog majstora fudbala na poklon dobio potpisani dres.

Događaju u zgradi Banke Inteza u Beogradu prisustvovao je i ambasador Italije u Srbiji Karlo Lo Kašo.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading