PORUKA IZ FRANCUSKE Posle skandala u finalu Lige šampiona: Navijači Liverpula krivi za incidente
Tanjug/Ap

Utakmica između Liverpula i Reala kasnila je sa početkom 35 minuta, pošto je francuska policija pokušavala da zadrži navijače, koji su želeli da uđu na stadion "Francuska" bez ulaznica ili sa falsifikovanim kartama.

- Dogodilo se masovno okupljanje britanskih navijača kluba iz Liverpula, bez ulaznica ili s lažnim ulaznicama. Činjenica je da je madridski Real organizovao i nadgledao dolazak svojih navijača od aerodroma do stadiona u Parizu, dok je Liverpul uradio sve suprotno - rekla je Udea-Kastera za francuski radio RTL.

SUROVA DOMINACIJA ŠPANACA Real osvojio titulu pa nastavio niz koji se retko viđa u svetu sporta


Ministarstvo sporta Francuske organizovaće kasnije danas sastanak sa organizatorima finala Lige šampiona, policijom i lokalnim vlastima kako bi razgovarali o propustima koji su se dogodili u subotu.

HITNO SAOPŠTENJE Liverpul izgubio finale od Reala, pa se odmah oglasio

- Prioritet je da veoma precizno identifikujemo propuste kako bismo izvukli pouke da se ovakvi incidenti ne bi ponovili tokom velikih međunarodnih takmičenja kojima ćemo biti domaćini - izjavila je francuska ministarka.

Međutim, engleski mediji navode da navijači Liverpula tvrde da francuske vlasti žele da izbegnu odgovornost za lošu organizaciju utakmice.

Real je pobedio Liverpul 1:0 i po 14. put u istoriji osvojio Ligu šampiona

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading