PIKSI O VLAHOVIĆU Ima ambiciju da postane najbolji na svetu, čeka ga velika budućnost
Alo!/Marko Metlaš

Piksi smatra da je "sedmica" torinskog kluba svoj mandat u tom timu počela na pravi način od dolaska zimus iz Fjorentine. 

-Odlično je počeo u novom klubu. Dušan je veliki profesionalac, koji daje sve od sebe za tim i saigrače. U Fiorentini se dokazao kao mlad igrač, pokazao je da može da radi fantastične stvari i normalno je što je privukao pažnju velikih klubova kakav je Juventus. Navijači Fjorentine to nisu baš najbolje podneli, svestan sam toga, ali u svetu fudbala transferi su normalna stvar, deo igre - rekao je Stojković. 

Novinare tog portala je zanimalo da li je upravo Piksi nagovorio Vlahovića da pređe u "Staru damu".

-Pričao sam s njim tri-četiri dana pre meča sa Portugalijom. Pitao me šta mislim o njegovoj budućnosti, pričali smo i top klubovima kao što su PSŽ, Barselona, Real Madrid, Juventus. Dušanu sam potpuno iskreno rekao da bi bilo najbolje za njega da ostane u Italiji, da nastavi da igra u ligi u kojoj se dobro snašao. Italija je fudbalska zemlja, na koju se on potpuno navikao. Nisam ja njegov agent, ali moj savet je bio da ide u Juve - ističe Piksi.

PIKSI O VLAHOVIĆU Ima ambiciju da postane najbolji na svetu, čeka ga velika budućnost

EPA/ ALESSANDRO DI MARCO

 

I selektor "orlova" zna kako je igrati u Seriji A, pošto je nosio dres Verone.

-Jako volim vašu zemlji, iako teško mogu više da se setim italijanskih reči. U ovom momentu bolje za Dušana je bilo da ostane u Italiji, ali u budućnosti ko zna. On može da igra u svakoj ligi na svetu - dodao je Piksi.

Vlahović u reprezentaciji igra u paru sa napadačem Fulama Aleksandrom Mitrovićem.

-Počeo sam da ga stavljam u tim kao jedinog napadača, a onda se Mitrović vratio u svu svoju veličinu i sada mi igraju zajedno. Sledećeg meseca počinje Liga nacija i sada imam ideju da na teren šaljem Vlahovića i Mitrovića zajedno od prvog minuta - izjavio je Stojković.

PIKSI SE OPROSTIO OD PREMINULE LEGENDE Dragan Stojković potresnim rečima odao počast Ivici Osimu

PIKSI O VLAHOVIĆU Ima ambiciju da postane najbolji na svetu, čeka ga velika budućnost

EPA/ ALESSANDRO DI MARCO

 

Međutim, pre nego što je postao selektor upravo su ga na poziciju napdača upozoravali kao na najslabije popunjenu.

-Pre nego što sam prihvatio da postanem selektor pričao sam sa mnogo ljudi. Jedan od njih, veoma bitan, rekao mi je da Srbija ima problem sa napadačima: 'Mitrović ne igra više redovno u Fulamu, pa koga onda da pošalješ na teren', rekao mi je. Pomenuo sam Vlahovića, i ne razmišljajući mnogo, iako se borio za svoje mesto u Fjorentini. On je bio sumnjičav, ali ja nisam. Odmah sam ga pozvao u reprezentaciju, video sam motivisanog momka sa izuzetnom levicom. Dušan je mašina, nesebičan je, ne štedi se, uvek ostaje da šutne još koju loptu posle treninga - rekao je Piksi.

Na pitanje kakav je Vlahović van terena Piksi kaže:

-Veoma je skroman, čvrsto na zemlji, nikada ne priča gluposti. Ispravan je u glavi. Vrlo inteligentan, fokusiran, samo razmišlja o tome kako da postane još bolji. Dušan ima ambiciju da bude najbolji na svetu i čeka ga velika budućnost kako u našoj reprezentaciji, tako i u Juventusu - smatra selektor našeg nacionalnog tima.

PIKSI O VLAHOVIĆU Ima ambiciju da postane najbolji na svetu, čeka ga velika budućnost

EPA

 

Novinare je zanimalo i da li postoji šansa da Vlahovićevim putem krene i Sergej Milinković-Savić koji se dovodio u vezu sa Juventusom.

-Došlo je vreme da Sergej promeni sredinu, ali iskreno rečeno ne znam gde će mu biti naredno odredište. Siguran sam da će to biti neki top klub. Kad bi prešao u Juventus, obe strane bi bile na dobitku. I za Lacio bi to mogao da bude dobar posao, jer bi dobili dosta novca od njegove prodaje. Sergej je jedan od ključnih igrača naše reprezentacije, vrhunski je fudbaler, u Evropi nema mnogo igrača njegovih kvaliteta - zaključio je Piksi.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading