ŠTA BI BILO SA PARTIZANOM DA NIJE IVICE OSIMA? Otkrivena velika tajna, evo kako je legendarni selektor pomogao crno-belima
Facebook printscreen

 

Tužne vesti stigle su danas iz Graca! Legendarni Ivica Osim preminuo je u 81. godini, a pored sjajnih trenerskih rezultata, slavni jugoslovenski stručnjak ostaće upamćen i kao začetnik ideje o fudbalskom kompleksu Partizana u Zemunu. 

Naime, Ivica Osim je dao predlog Žarku Zečeviću i Nenadu Bjekoviću da naprave popularni Zemunelo. Osimov sin, Amar, se u jednom od razgovora za "Kurir" dotakao brojnih tema, a tada je priznao kako je njegov otac bio tvorac ideje o fudbalskom centru crno-belih. 

- To je živa istina! Tom čoveku, čiji je bio restoran, moj otac je ostavio svoj auto. Eto, takav je Švaba bio. Kad je Ivica vodio Partizan 1992. godine, oni su stalno trenirali na Vojnoj akademiji. Jednom su ga Zeka i Bjeka odveli u Zemun, u restoran. Ustao je, procunjao okolo... Odmah je izneo plan pred njih dvojicu i rekao: „Šta čekate, napravite sportski centar“ - rekao je Amar Osim, a onda se prisetio i perioda koji je proveo u Zemunelu dok je predvodio Železničar.

 

ŠTA BI BILO SA PARTIZANOM DA NIJE IVICE OSIMA? Otkrivena velika tajna, evo kako je legendarni selektor pomogao crno-belima

EPA

 

- Moj Željezničar je prvi strani klub koji je koristio „Zemunelo“... Partizan je bio na Tari, a mi smo se spremali za meč sa Levskim iz Sofije u pretkolu Lige šampiona. Švaba nam je sve to završio. Zvao je Đavola (Nenad Bjeković op.a.) i Zeku i obezbedio nam boravak od sedam dana u Zemunelu. To je čudo! Španska keramika, italijanske drvenarije, vrhunski nivo. Saune, sale za masažu, teretana, sedam terena... A hrana! Verujte mi, ja znam šta je hrana (miluje stomak), vidi se iz priloženog.... Kao u najboljim hotelima. Kakvi su tamo kuvari, kakva je tamo usluga...

Za kraj, Amar je te godine priznao da će rađe gledati Superligu Srbije nego Špance, ali i da je pratio mečeve Crvene zvezde u Ligi šampiona protiv Napolija, Pari Sen Žermena i Liverpula. 

- Srpski fudbal gledam više nego španski, interesantnije mi je da vidim utakmicu Radnik - Partizan nego Ejbar - Hetafe. Gledao sam Zvezdu u Ligi šampiona! Prve godine bio sam na sve tri utakmice - Napoli, Liverpul i PSŽ. Prilazi stadionima su očajni, ogromne gužve, da bi došao do stadiona, putuješ satima. Onda izgubiš volju. Nije lako doći iz Sarajeva u Beograd, a onda tri sata pešačiti ili stajati u mestu da bi ušao na stadion - zaključio je Amar Osim.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading