ENGLEZI IZABRALI 100 NAJBOLJIH U 21. VEKU Samo jedan Srbin u odabranom društvu! Nećete verovati na kojoj je poziciji!
EPA/KIMIMASA MAYAMA

Poznati britanski sportski list "Four Four Two" objavio je zanimljivu listu od 100 najboljih fudbalera koje smo gledali u prvoj petini 21. veka, a na njoj na vrhu nema velikih iznenađenja. 

Bilo je jedino pitanje ko će od dvojice najvećih završiti na prvoj poziciji, a čast je pripala Leu Mesiju koji je jedini u istoriji fudbala osvojio čak sedam "Zlatnih lopti". Kristijano Ronaldo sa dve manje je na drugom mestu i tu ništa nije sporno, ali ostatak liste se mnogima gotovo sigurno neće dopasti. 

Nažalost, Srbija ima samo jednog predstavnika na listi od stotinu najboljih. Nije teško pogoditi da je u pitanju Nemanja Vidić, međutim ni njega britanski novinari nisu naročito visoko rangirali.

ENGLEZI IZABRALI 100 NAJBOLJIH U 21. VEKU Samo jedan Srbin u odabranom društvu! Nećete verovati na kojoj je poziciji!

EPA/ Alejandro Garcia

 

Nekadašnji kapiten Mančester junajteda, koji je dva puta bio najbolji igrač Premijer lige, smešten je tek na 60. mesto njihove liste. Uz poruku da je bio jedan od najboljih defanzivaca u istoriji Mančester junajteda, i da je oformio sjajnu saradnju sa Riom Ferdinandom, dodaje se i da su tek Ronaldo i Anri uspeli na takav način da dominiraju Premijer ligom. 

PRAVO NIOTKUDA! Amerikanci kupili Crvenu zvezdu!

Ipak, ako uzmemo u obzir koji su to sve defanzivci ispred njega, možemo da kažemo da su "pljunuli" na Vidićevu karijeru. Primera radi, Virdžil van Dajk, koji tek nekoliko godina traje, našao se na 54. mestu, dok je Vensan Kompani, čiju karijeru su obeležile povrede, na 41. poziciji. Vidićev kolega Rio Ferdinand je na 32. mestu, potom sledi još jedan bivši igrač "crvenih đavola" Đerar Pike (24), dok je najbolje rangirani defanzivac Serhio Ramos na 19. poziciji.

ENGLEZI IZABRALI 100 NAJBOLJIH U 21. VEKU Samo jedan Srbin u odabranom društvu! Nećete verovati na kojoj je poziciji!

EPA-EFE/ANDREW YATES

 

Na trećem mestu, iza Mesija i Ronalda, nalazi se Andres Inijesta, potom njegov dugogodišnji saigrač Ćavi, a zatim slede Ronaldinjo, Zidan, Anri, Nojer, Kaka i Suarez.

U poslednje vreme izuzetno poštovani Karim Benzema je na 11. mestu, dok je najbolje rangirani defanzivac Dani Alves na 12. Potom slede Zlatan Ibrahimović, Luka Modrić, Samuel Eto, Vejn Runi, Ronaldo i Filim Lam, dok dvadeset najboljih "zaokružuje" Tomas Miler. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading