VELIKA PROMENA KOJA ĆE MNOGE NALJUTITI! FIFA je ovakvim potezom omogućila jednoj reprezentaciji učešće na SVAKOM MUNDIJALU!
EPA

FIFA je nedavno odlučila da će od sledećeg Svetskog prvenstva broj učesnika na najvećem takmičenju učestvovati čak 48 umesto dosadašnjih 32 reprezentacija.

Prvi put kada ćemo to videti u praksi jeste već 2026. godine na Mundijalu u Meksiku, Kanadi i Sjedinjenim Američkim Državama. Najveću korist imaće Afrika i Azija, koje će udvostručiti broj učesnika, dok će 16 reprezentacija umesto 13 predstavljati Evropu na Svetskom prvenstvu.

EPA

 

Afrikanci su do sada imali pet, a uskoro će slati čak devet predstavnika. Što se Azije tiče, do sada je ovaj kontinent imao četiri, a 2026. godine dobiće čak osam selekcija na Mundijalu.

Najveći pobednik svakako da je reprezentacija Novog Zelanda koja je do sada morala da igra plej-of sa Azijom, a od sada će Okeanija imati jednog direktnog učesnika, gotovo izvesno da su to Novozelanđani.

EPA

 

Momci koji su mnoge očarali svojim "haka" plesom gotovo da nemaju adekvatnog rivala u svojim kvalifikacijama pa su tako recimo ove godine savladali Solomonska ostrva sa čak 5:0 u finalu.

Sigurno da se ovo neće svideti mnogima, ali svakako da će nešto manje poznate fudbalske zemlje biti oduševljene.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

Komentari (1)

Loading
Milan

08.04.2022 15:16

Eto sanse da Srbija igra svako svetsko prvenstvo :)