BORA MILUTINOVIĆ PROGNOZIRA USPEH "ORLOVA" Siguran sam da će Piksi da spremi odličan tim!
EPA/MARCELO SAYAO

Milutinović se uključio putem video linka na TV Prva i pričao o predstojećem šampionatu koji će se u novembru i decembru održati u Kataru. On je prošle nedelje bio jedan od glavnih aktera na žrebu u Dohi, već 12 godina živi u Kataru i kaže da mu je bila velika čast da bude deo tog spektakla. 

-Ponosan sam što su se ljudi iz FIFA setili mene. Bio sam presrećan što su me pozvali na izvlačenje. Pogotovo što živim i radim u Kataru 12 godina. Bio sam ponosan, setio sam se svega, Meksika, Nigerija, Kine, svega što sam doživeo u fudbalu - kaže Milutinović. 

Mnogi smatraju da Srbija nije imala sreće na žrebu, ali Milutinović kaže da se to može posmatrati i drugačije.

-Ni oni nisu bili srećni kod izvlačenja parova. Podsetiću na Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine. I tada nam je u grupi bio Brazil, ali ni Brazil ni Švajcarska nisu sa istim timovima i vođstvom kao ni Srbija. I oni su se sigurno zabrinuli, jer i Srbija igra zaista dobro.

BORA MILUTINOVIĆ PROGNOZIRA USPEH

Printscreen/Fudbalski savez Srbije

 

Na pitanje kakve su nam šanse na otvaranju turnira i meču sa Brazilom, rekao je da smatra da to i nije tako loše.

-Da vam kažem, sigurno da možemo da iznenadimo. Naši igrači moraju da budu optimisti, da budu svesni šta je potrebno da rade. Siguran sa će Dragan Stojković Piksi da spremi odličan tim. Biće to interesantna utakmica, dobro je što baš prvi meč igramo sa Brazilom.

Imao je priliku da u Dohi razgovara sa Draganom Stojkovićem i našim stručnim rukovodstvom.

-Piksi ne priča mnogo. Poželeo sam mu mnogo sreće. Ja verujem da je najvažnije koliko su igrači spremni i kakav je timski duh. Ovaj tim je pokazao da može, pogotovo se to videlo protiv Portugalije i u kvalifikacijama - dodao je Milutinović.

BORA MILUTINOVIĆ PROGNOZIRA USPEH

Alo!/Vladimir Marković

 

Nije želeo da otkrije ko mu se najviše dopada od igrača u timu "orlova".

-Na spisku će biti 24 igrača. Svi su veoma važni, timski duh je najvažniji, bitan je odnos prema igri i kako tim funkciniše u celini. Moramo da se svi setimo Veljkovog (Paunovića, prim. aut) tima sa Novog Zelanda 2015. godine, kako su tad igrali, šta su radili i gde se nalaze sad. Tim ima 24 igrača - podvlači Milutinović. 

SUSRET DVE SPORTSKE LEGENDE Pešić posetio Piksija u Staroj Pazovi! (FOTO)

Želeo bi da sve reprezentacije koje je vodio, a koje će učestvovati, naravno uz Srbiju, ostvare dobar rezultat.

-Imam nekoliko favorita. Prvi je Srbija, pa Meksiko, Katar, Amerika, čak i Kostarika, to su zemlje za koje bih želeo da budu svetski prvaci. Idealno finale bilo bi Katar – Srbija. Bio bih srećan da Katar ode daleko, ali treba biti svestan da će to biti jako teško.

BORA MILUTINOVIĆ PROGNOZIRA USPEH

Tanjug/Miloš Milivojević

 

Za kraj, pričao je o našem prvenstvu i svom Partizanu, koji je u trci za titulu sa Crvenom zvezdom.

-Normalno, kad govorim o Partizanu, ponosam sam što sam šezdesetih igrao tamo. Sve što sam naučio, sve tajne, potiču iz Partizana i zato sam presrećan. O Zvezdi ne bih da pričam previše, imaju uspehe, znamo da je dobro da imamo više dobrih timova, da dođu svi u Ligu šampiona, a to je sada nemoguća misija - zaključio je Milutinović. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.   

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading