MITAR JE ODAVNO PRERASTAO FULAM! Nenad Jestrović: On je napadač za najbolje timove u Ligi šampiona!
foto privatna firma

Aleksandar Mitrović u kontinuitetu briljira u dresu reprezentacije Srbije i na Ostrvu, gde je kralj strelaca Čempionšipa. S dva gola u trijumfu Fulama nad Milvolom (3:0) došao je do 30. pogotka u sezoni i nedostaju mu samo dva da obori rekord Ajvana Tonija (Brentford, 31).

Mitrovića, koji je dosad na Ostrvu postigao 100 golova, u evropski fudbal je lansirao njegov tadašnji menadžer Nenad Jestrović, nekada i sam vrstan napadač, koji za Alo! hvali bivšeg štićenika i ujedno ne krije razočarenje kasnijim razvojem situacije.

- Da je Mitrović i dalje moj klijent, nikad ne bih dozvolio da igra u drugom rangu engleskog fudbala. Kapa dole za broj postignutih golova, ali reč je o napadaču za najveće klubove i igre u Ligi šampiona! On mora da bude uvek u žiži elitnih takmičenja.

Gde je zapelo?

- Projektovao sam njegovu karijeru, u vremenu kada je igrao za Partizan, s naglaskom na napredovanje, korak po korak, do neslućenih visina. Dobro je počeo, a kasnije se izjalovilo, ne mojom krivicom. Tragedija je što igra u tom rangu.

Tandem s Vlahovićem

Bivši reprezentativac ne misli da Vlahović i Mitrović mogu da igraju u tandemu za „orlove“.

- Nisam siguran da mogu. I jedan i drugi pored sebe više vole da imaju brzog saigrača, ali sigurno da postoje situacije kada selektor Stojković može da ih upari u reprezentaciji kojoj želim puno uspeha u Kataru 2022. I čestitam za dosad ostvareno.

Prva stanica bio je Anderleht?

- Ostavio sam trag u velikom belgijskom klubu i nije bilo problema da udomim Mitrovića. Već na dolasku je sve iznenadio, jer se pojavio na potpisu ugovora s čudnom frizurom prepunom tufnica! I ja sam bio u čudu, ali sam brzo reagovao i rekao da svaka označava gol koji će postići za Anderleht. Bilo ih je više od 20 i nisam pogrešio. Mreže je tresao na njemu svojstven način.

MITAR JE ODAVNO PRERASTAO FULAM! Nenad Jestrović: On je napadač za najbolje timove u Ligi šampiona!

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

 

Uticali ste i na nadimak?

- Moj je bio Jestrogol i brzo se pretočilo u Mitrogol.

Jagma za Milovanovićem

Posle Mitrovića, Jestrović je u Partizanu pronašao novu zlatnu koku, napadača Marka Milovanovića.

- Sjajan momak i velika perspektiva. Reći ću ovo i biće vam jasno: Milovanovića već traže Njukasl, Inter, Dortmund, Bazel, Anderleht i Vulverhempton! Za sada...

Iz Anderlehta se preselio u Njukasl?

- Mislim da je i to bio pogrešan potez. Imao sam dogovor s Mihaelom Corkom iz Dortmunda i to je bila idealna sredina za Mitrovićev razvoj. Onda je promenio kurs i otišao u klub koji je daleko od vrha Premijer lige i Evrope, a naglašavam, reč je o napadaču rođenom za vrhunska ostvarenja.

Ubojitiji od 12 premijerligaša

Aleksandar Mitrović je ove sezone postigao više golova od čak 12 premijerligaša (Totenhem, Vulvs, Brajton, Aston Vila, Sautempton, Brentford, Lids, Everton, Njukasl, Votford, Norič i Barnli)! Odigrao je od tri do sedam mečeva više u odnosu na pomenute klubove, ali pojedini nisu ni blizu impozantnog rezultata, poput Barnlija čiji je tim dao samo 17 golova.

Definitivno je prerastao Čempionšip?

- Njegov bilans jasno govori da nije isto postizati golove u Premijer ligi i Čempionšipu, iako je ostvario skor od koga zastaje dah. Druga stvar, nije lako ostvariti transfer koji zaslužuje iz tog ranga. Veliki klubovi ne kupuju igrače iz druge lige.

MITAR JE ODAVNO PRERASTAO FULAM! Nenad Jestrović: On je napadač za najbolje timove u Ligi šampiona!

Profimedia

 

 

Čime je toliko vezan za Fulam?

- Nesporno, to je plata, status koji ima u klubu i kod navijača, verovatno i život u Londonu. Ne znam, ne zalazim dublje u tu temu, ali da je odavno prerastao „kolibare“, to je svima jasno.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.  

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading