IGRAO U ZVEZDI, POSTAO MAGACIONER, PA OTIŠAO NA KOSOVO! Gde je nestao čovek kog "zvezdaši" pamte po velikom kiksu? (VIDEO)
Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Kroz istoriju Crvene zvezde nekako su uvek, što je možda i logično, najgore prolazili štoperi. Njihove greške ne samo u crveno-belom dresu, nego i generalno, najviše koštaju ekipu ako dođe do kiksa. 

ODREKAO SE SRPSKOG IMENA, RADIO KAO AUTOMEHANIČAR, PA POSTAO LEGENDA HRVATSKE! Gde je nestao čuveni reprezentativac "vatrenih"? (FOTO)

Sličan tretman prošao je i momak iz Liberije koji je već godinama na srpskoj fudbalskoj sceni. U pitanju je Omega Roberts (33). Nekadašnji štoper Smedereva deluje da je zaluteo na "Marakanu", ali je brzo napustio i krenuo dalje.

"Delije" su se mnogo puta hvatale za glavu

Roberts deluje kao dobar momak, ali njegovo fudbalsko znanje kao da je nestalo kada je obukao Zvezdin dres. Crveno-beli su ga za džabe doveli 2013. godine iz Smedeva. Mnogim "zvezdašima" nije bio jasan taj potez, jer je i pre toga delovalo da Roberts nije kalibar za najtrofeniji klub u Srbiji.

Istina, ni Zvezdi tada nisu cvetale ruže, pa je gledala da dovede fudbalere bez mnogo ulaganja. Ipak, Roberts se brzo spakovao i napustio "Marakanu". Odigrao je svega tri meča u crveno-belom, ali je to bilo dovoljno da se "delije" mnogo puta hvataju za glavu.

Jedan od takvih momenata desio se na meču protiv Čukaričkog, kada su "brđani" na svom stadionu slavili sa 2:0, a Omega je postao hit zbog svog kiksa kada je promašio loptu i pao kao da mu je neko "izvukao stolicu".

Fudbal mu nije išao, pa je postao magacioner

Omega Roberts

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Nakon odlaska iz Zvezde, Roberts je pokušavao da se vrati na pravi put. Igrao je za Mladost iz Crne Gore, išao u Azerbejdžan pa se vraćao u Novi Pazar, Žarkovo i Dobanovce, da bi na kraju završio u ekipi koja se takmiči u ligi tzv. Kosova - Liriji.

Ipak, ni tamo se nije naigrao fudbala, pa je odlučio da prekine karijeru i zaposli se kao magacioner u Srbiji.

-  Dobio sam priliku da se zaposlim u ovoj kompaniji. Kao neko ko je celu svoju mladost proveo u fudbalskim vodama, ova kompanija je pred mene predstavila izazov da se pokažem u jednom većem i jačem timu. U planu mi je da od jedne Crvene zvezde postanem zvezda u ovoj kompaniji. Tek sam na početku svoje nove karijere, ali ovde svaki pojedinac ima priliku da zasija - rekao je Omega pre nekoliko meseci.

Povratak u srpski fudbal

 

 

Očigledno da Omegi tokom radnih dana nedostaje fudbal, pa je odlučio da pored posla igra u nekom nižerazrednom klubu. Tako je nedavno postigao dogovor o tome da uporedo igra za Donji Srem.

Nekadašnji član Superlige Srbije sada se takmiči u Vojvođanskoj ligi "Jug" i na dobrom je putu da se plasira u Srpsku ligu, treći rang takmičenja.

Možda će im baš Roberts pomoći na tom putu.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading