NA LICU MESTA Alo! u Altini, gde je ponikao NAJSKUPLJI SRPSKI FUDBALER

Dušan Vlahović će ovih dana postati fudbaler slavnog Juventusa, kada se ozvaniči transfer iz Fjorentine vredan 75.000.000 evra. Rekordan transfer srpskog fudbala! A počeo je u Altini...

Alo!/Masanori Jošida

 

Ekipa Alo! je tim povodom bila na licu mesta u delu Zemuna u kojem je stasao fenomenalni napadač i odakle se, eto, vinuo u zvezdane visine.

Privatna arhiva

 

- Dušan je došao u naš klub kad je imao samo šest i zadržao se do 14. godine, kada je odlučio da ide dalje. Sećam ga se kao izuzetno veselog dečaka. Voleo je da igra fudbal, a kod nas je princip rada takav da se deca ne guše nego da se razvijaju i druže - priča nam domaćin Nebojša Pejović, predsednik Altine, čiju školu su prošli i Luka Adžić, Uroš Račić, golman Vladan Đekić, Goran Lončar, Milan Marčić...

Hoće samo devetku

Prisetio se Perišić anegdote kada je Vlahović imao 12 godina.
- Želeo sam da ga nagradim za odlične igre i liderstvo na terenu, dao sam mu dres s brojem 10 kao najznačajniji u fudbalu. Odluku je prihvatio, da bih kasnije saznao da je pitao predsednika Pejovića da li mogu da mu vratim njegovu devetku. Tim gestom pokazao je da, iako je dete, zna da poštuje trenera i autoritet. Naravno, vratio sam mu devetku.

Privatna arhiva

 

Nesporan talenat u živahnom Vlahoviću primetio je i Dragan Perišić, kome je prvi trenerski angažman imao upravo u Altini, selekciji mlađih pionira.

Privatna arhiva

 

- Preuzeo sam grupu dečaka od 12 godina u kojoj je igrao Vlahović, iako je bio godinu mlađi. Gostovali smo Zvezdi na „Marakani“, gde me je jedan detalj ostavio bez teksta. Pre početka utakmice gledam Dušana, stoji na centru i bodri saigrače vičući: „Idemo da pobedimo ovde!“. To je izazvalo pozitivnu reakciju celog tima. Na kraju smo upisali neočekivani trijumf 1:0 - priča Perišić i dodaje:

- Odlično se uklopio sa saigračima, slušao je trenera, stvorila se hemija u ekipi koja je dala rezultate. Vlahović je bodrio saigrače, oni su ga pratili i meni je bilo zadovoljstvo da vodim takvu grupu.

Alo!/Masanori Jošida

 

Škola fudbala

- Nismo uobičajeni fudbalski kolektiv. Imamo kafić, salu za rođendane u kojoj smo često organizovali i novogodišnje proslave na kojima je i Vlahović prisustvovao, s ciljem da se deca opuste i osete pripadnost klubu da bi imali volju da na terenu pružaju maksimum - kaže Nebojša Pejović.

Alo!/Masanori Jošida

 

Perišić je, kaže, još tada video ono što danas gleda ceo svet.

- Video sam da je rođeni lider, pobednik, ali i veliki radnik. Dešavalo se da odradi trening sa starijim dečacima i pita me da li može da nastavi sa svojom generacijom da trenira. Na sav talenat ima usađenu radnu naviku, ljubav prema fudbalu. Uvek sam govorio da je on momak koji se rodio da osvaja trofeje.

Alo!/Masanori Jošida

 

Vlahovićev prvi trener ne misli da će rekordan transfer stvoriti pritisak budućem napadaču torinske „stare dame“.

- Juventus je najbolje rešenja za Dušana. Zna jezik, italijanski fudbal, odlazi u jedan od najvećih klubova sveta gde će moći da osvaja trofeje... Ubeđen sam da će prevazići pritisak i postati udarna igra tima zato što je osoba koju pritisak pokreće. Konstantno je okružen tenzijom, ali ima stav da ga to ne sputava, već mu daje snagu - poručuje Dragan Perišić.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari (0)

Loading