DISKRETNI HEROJ SRBIJE, "ONAJ MEČ" SA ALBANIJOM I PORUKA ZA RONALDA! Obradovao je naciju više puta, a sada ima nešto da poruči!
Foto: ALO/Marko Metlaš

 

Godinu iza nas pamtićemo po mnogobrojnim uspesima naših sportista, ali čini se da je ipak narod najviše obradovao odlazak fudbalske reprezentacije Srbije na Svetsko prvenstvo u Kataru. Dušan Tadić svojim asistencijama, Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović golovima, najzaslužniji su što ćemo „orlove“ gledati na Mondijalu 2022. godine. A kako smo tamo otišli? Mnogi smatraju da se presudni momenat na putu „orlova“ ka Kataru desio 22. marta, u okviru trećeg kola kvalifikacija.

HEROJ ZVEZDE NAPUSTIO "MARAKANU" Na rastanku želi da zna samo JEDNO!

Na tom susretu naša reprezentacija je uspela da sačuva u samom finišu nerešen rezultat (2:2), i to zahvaljujući štoperu Hetafea Stefanu Mitroviću koji je izbacio loptu sa gol-linije i time do ludila doveo jednog od najboljih igrača sveta Kristijana Ronalda. Besni Portugalac protestovao je kod sudije smatrajući da treba da prizna gol, čak je i bacio kapitensku traku i napustio teren pre poslednjeg sudijskog zvižduka. Sve to bilo je džaba, jer je Srbija ostvarila povoljan rezultat i dobila neophodno samopouzdanje za nastavak kvalifikacija.

DISKRETNI HEROJ SRBIJE,

EPA/Tolga Bozoglu

 

Stefan Mitrović za Alo! se prisetio epskog meča sa Portugalom u Beogradu.

- Ne smatram sebe herojem nacije, zato što sam ja fudbaler, dajem sve od sebe za svoju reprezentaciju i drago mi je da sam tim detaljem mogao da pomognem timu - skroman je štoper našeg sastava.

„Orlovi“ su završili prvi u grupi, i tako ostavili Ronalda i drugove da kroz baraž pokušaju da se kvalifikuju na planetarnu smotru, gde će im protivnik biti aktuelni šampion Evrope, selekcija Italije. Igrač Hetafea ističe da bi želeo da Portugalci preskoče „azure“ i nađu se među 32 najbolje selekcije, pre svega zbog njihovog najboljeg igrača.

DISKRETNI HEROJ SRBIJE,

AP Photo/Bernat Armangue

 

- Nadam se da će Portugal i Kristijano Ronaldo uspeti u tome, zato što je on jedan od najvećih fudbalera u istoriji ove prelepe igre. Smatram da on svakako kao takvo ime zaslužuje da se nađe na Mondijalu - istakao je Stefan Mitrović koji je poslao i novogodišnju čestitku svim čitaocima Alo!.

Sanja Brazil

Svetsko prvenstvo je još daleko, ali i Mitrović kao i ostali fudbaleri već razmišlja o budućim rivalima.

- Za nas je najbitnije da smo se plasirali na SP, kao što smo i pevali u Portugalu posle utakmice „Idemo u Katar, idemo u Katar“. Mislim da je najbitnije da prođemo grupu s kime god bili u njoj, a posle u nokaut fazi da se susretnemo sa Brazilom, koji je pravi sinonim za fudbal, i da vidimo gde smo i šta smo - poručio je stub srpskog tima.

Zapamćen i po skidanju drona

Stefan Mitrović bio je heroj Srbije i 2014. godine kada je na meču „orlova“ i Albanije u Beogradu skinuo zastavu takozvane velike Albanije sa drona koji je pustio gostujući navijač sa željom da isprovocira domaćina i izazove incident. Mitrović je nakon toga zastavu hteo da preda sudiji, ali su ga protivnički navijači napali, nakon čega je došlo do fizičkog obračuna i prekida meča. Duel je registrovan u korist Albanije, a Srbija je kažnjena.

 

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading