HEROJ ZVEZDE NAPUSTIO "MARAKANU" Na rastanku želi da zna samo JEDNO!
Foto: ALO/Marko Metlaš

Nakon tri godine rastali su se Crvena zvezda i ofanzivac Aleksa Vukanović.

Vukanović je u Zvezdu došao iz kruševačkog Napretka u januaru 2019. godine.

- To je jedan lep period, pune tri godine sam proveo u Zvezdi. Nisam žalio što sam izabrao Zvezdu, iako je tada bilo i finansijski boljih ponuda za mene. Kada je stigla ponuda iz Zvezde, znao sam da to hoću! Nije trebalo da se nešto puno natežemo oko cifre i svega ostalog. Brzo smo se dogovorili - rekao je Vukanović za Mondo. 

HEROJ ZVEZDE NAPUSTIO

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Od detinjstva je maštao o crveno-belom dresu.

- Želja mi je bila da stignem do Crvene zvezde i ispunio sam ono što sam želeo još kao mali. Kada stigne u tako veliki klub, svakom igraču je cilj da osvaja trofeje. Maštao sam da igram Ligu šampiona, igrao sam je. Osvojio sam trofeje sa Zvezdom, imam tri titule i kup. Dovoljno za lepa sećanja na period u Zvezdi! 

Odigrao je Vukanović četiri meča u Ligi šampiona tokom sezone 2019/20, a momenat po kojem će ga navijači najviše pamtiti desio se u kvalifikacijama!  Bilo je to u beogradskom meču protiv Jang bojsa, a crveno-beli su remijem (1:1) obezbedili grupnu fazu Lige šampiona drugu sezonu u nizu. 

- Da, to je bila druga Liga šampiona, posrećilo mi se da postignem gol protiv Jang bojsa! 

Vukanović ne zaboravlja ni gol protiv Partizana!

- Taj gol Jang bojsu, ali i pogodak u 160. derbiju za 2:1 mi mnogo znače.

Tokom jesenjeg dela prvenstva odigrao je tek pet mečeva. Još letos je znao da će napustiti ekipu Dejana Stankovića.

HEROJ ZVEZDE NAPUSTIO

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

- Ja sam to znao još letos, na pripremama. Eto, nisam našao nešto konkretno za sebe i rekao sam Dejanu Stankoviću da hoću da se borim za mesto u timu. Verovatno su neke druge stvari uticale na moju manju minutažu, ali sam zahvalan na svakom trenutku na terenu koji mi je Stanković dao. Ja sam svaki svoj minut odradio pošteno, i trening i utakmicu. To se videlo, igrao sam pošteno i nakon skoro šest meseci pauze.

Vukanović je istakao jednom prilikom da nije dobio objašnjenje zašto malo igra tokom jeseni, a ni nakon što se požalio na takav tretman sa njim niko nije pričao.

- Nisam saznao ništa! Ne znam ni da li ću ikada saznati, ali takva je situacija. Ja nisam neko ko trči i vuče za rukav da pita zašto ne igra, jednostavno je tako i idemo dalje.

Vukanović "Marakanu" napušta sa četiri trofeja, dve grupne faze u Evropi i 14 postignutih golova na 83 utakmice u crveno-belom dresu.

- Imali smo razgovor u Mađarskoj, ali nije tu bilo konkretne ponude. Mislim da će se u narednim danima znati sve. Menadžer mi je rekao da postoje ponude, za sada su opcije Kina, Katar i Saudijska Arabija - izjavio je doskorašnji fudbaler crveno-belih.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Vladimir

04.01.2022 12:28

Vukanivic u Napretku je bio najbolji ali u Zvezdi de.nije bas jako pokazao mozda je bolje da ostene jos kod nas i u timu gde ce stalno igrati.Ja mu preporucujem VOJVODINU.