ČEKA NAS NIKAD VRELIJA 2022. GODINA! Ovo je PET BOMBI koje se spremaju da ekslodiraju! (FOTO)
Alo

 

Iza nas je još jedna prilično neobična godina. Iako je poslednja brojka na kalendaru pokazivala neparnu cifru, gledali smo Evropsko prvensto. Korona virus malo je promenio planove najvažnije sporedne stvari na svetu, ali i Olimpijskih igara. No, bila pa prošlo, 2021. ostaje iza nas, a vreme je da poželimo dobrodošlicu 2022.

Nova godina doneće mnoga uzbuđenja (a kao da svaka prethodna nije, realno). Čeka nas Svetsko prvenstvo koje će se po prvi put igrati tokom jeseni u Kataru usred sezone. Videćemo već kako će to sve izgledati, ali je najbitnije da će tamo biti i naše Srbije.

No, ono drugo, zbog čega navijači jedva čekaju leto i zimu, transfer pijaca, mogla bi naredne godine da donese najzanimljivija dešavanja na tržištu u 21. veku.

Pomenuta korona učinila je svoje, mnogi klubovi upali su u dugovanja, neki baš i nisu, ali nekom čudnom logikom cene igrača nisu pale, već dodatno porasle. Jedina razlika koja je nastala je da je sada dosta češće da igrači ne produže ugovor sa svojim klubom, pa kao slobodni pojačaju drugi. 

Mi smo spremili pet "bombi" koje se spremaju da eskplodiraju u 2022. godini, pa krenimo redom.

Dušan Vlahović 

ČEKA NAS NIKAD VRELIJA 2022. GODINA! Ovo je PET BOMBI koje se spremaju da ekslodiraju! (FOTO)

Tanjug/Ap

 

Šta reći o momku o kom Srbija već zna sve, ali ne samo Srbija već i Evropa. Godina iz snova za napadača Fjorentine koji je i zvanično postao igrač kome je cena najviše porasla tokom 2021. godine. Vlahović je sa 16 miliona, došao do vrednosti od 60 miliona. Nestvarna razlika od čak 54 miliona evra.

Naravno, sve je to razumljivo jer Dušan igra sezonu života. Samo ove sezone postigao je 18 golova, a tek je prošla polovina. Jasno je da će on kraj 2022. godine dočekati van Firence.

Odbio je produžetak ugovora, a za njegove usluge interesuje se veliki broj klubova. Od Arsenala, Totenhema, Mančester sitija, Borusije iz Dortmunda.. Međutim, za sada najveći favorit za potpis Srbina je Juventus.

Kilijan Mbape

ČEKA NAS NIKAD VRELIJA 2022. GODINA! Ovo je PET BOMBI koje se spremaju da ekslodiraju! (FOTO)

EPA/Ian Langsdon

 

Odavno je poznato da će najveća bomba letnjeg prelaznog roka biti Kilijan Mbape. Mladi Francuz odavno je odlučio da ne želi da ostane u Pari Sen Žermenu. Odbio je produžetak saradnje i sada samo čeka 30. jun.

Tada će Mbapeu isteći ugovor sa Parižanima i on će tada kao slobodan igrač pojačati klub koji izabere. Biće to prvi put u istoriji da fudbaler sa tržišnom vrednošću koja se procenjuje na oko 200.000.000 evra dođe u novu sredinu bez obeštećenja.

PSŽ je bio odlučan da ga ne pusti zimus, kada je Real Madrid nudio 60.000.000. Sada se spremaju na "Parku prinčeva" da ništa ne zarade, ali očigledno da im to nije problem.

Pomenuti španski velikan je i najveći favorit za potpis Francuza. Pored njih pominju se još Liverpul, Čelsi, pa čak i Njukasl koji od nedavno ima nove bogate vlasnike.

Džud Belingem

ČEKA NAS NIKAD VRELIJA 2022. GODINA! Ovo je PET BOMBI koje se spremaju da ekslodiraju! (FOTO)

EPA

 

Na našoj listi našlo se i jedno, za mnoge, veliko iznenađenje. Međutim, budite spremni da u 2022. godini vidite mnogo od momka po imenu Džud Belingem. Takođe, nemojte da vas iznenadi njegov transfer koji će verovatno preći 100 miliona evra.

Da, to nije šala. Nekako bojažljivo i još uvek bez potvrde, ali Liverpul odavno šalje skaute na utakmice Borusije iz Dortmunda da prate razvoj mladog Engleza koji je u 2020. dočekao i debi za seniorsku reprezentaciju i do sada skupio 10 nastupa, a u junu je tek postao punoletan.

Mladi Englez je sa 16 godina napustio Birmingem, a engleski klub zaradio je 23.000.000 što ih je toliko obradovalo da su povukli Džudov broj iz upotrebe. Zamislite to, dečak od 16 godina, a već je zlatnim slovima upisan u istoriju nekog kluba.

Naravno, nije Liverpul jedini zainteresovan, ali nekako najviše logike ima da ode kod Klopa koji traži vezistu ovakvog profila već duže vreme.

Mohamed Salah

ČEKA NAS NIKAD VRELIJA 2022. GODINA! Ovo je PET BOMBI koje se spremaju da ekslodiraju! (FOTO)

EPA-EFE/PETER POWELL

 

Jedan od najboljih poslova Liverpula u 21. veku bilo je dovođenje Mohameda Salaha iz Rome 2017. godine za 42.000.000 evra. Nije mala svota novca, ali ono što je Egipćanin uradio u dresu "Redsa" vredi bar pet puta više.

Vratio je trofej Premijer lige, osvojio Ligu šampiona, postao prvak sveta, oborio mnoge rekorde u Engleskoj, a na dobrom je putu da postane i najbolji strelac u 2022. godini.

Međutim, nešto se dešava na relaciji uprava Liverula - Salah. Iako se od letos priča o produžetku ugovora, nikako da se to zaista i desi. Mnogi spekulišu da se Egipćanin zasitio igranja u Premijer ligi i da želi da krene dalje.

Nema kluba na planeti koji ga ne bi želeo, ali retko koji može toliko duboko da zavuče ruku u džep. Liverpul navodno još uvek nije produžio ugovor sa ofanzivcem jer traži preveliku platu. Dakle, jasno je da postoje samo dve opcije za Salaha (jer neće ostati u Engleskoj), a to su Real Madrid i Pari Sen Žermen.

Real želi Salaha, to nije tajna, ali je njihova primarna meta Mbape. Egipćanin u junu ulazi u četvrtu deceniju života i sigurno da mora da razmišlja o tome da se finansijski osigura bogatim ugovorom. Sadašnji mu ističe 2023. tako da bi u slučaju prodaje Liverpul mogao ozbiljno da zaradi.

Erling Haland

ČEKA NAS NIKAD VRELIJA 2022. GODINA! Ovo je PET BOMBI koje se spremaju da ekslodiraju! (FOTO)

EPA/ Friedemann Vogel

 

Još jedan biser evropskog fudbala gotovo sigurno da će obeležiti 2022. godinu. Fudbaler Borusije iz Dortmunda Erling Haland uveliko igra drugu sezonu u Bundesligi.

Mnogi rekordi padali su pod nogama mladog Norvežanina koji je na dosadašnjih 75 utakmica u dresu "milionera" uspeo da nadmaši prosek od gola na svakom meču, pa je došao do brojke od 76 uz 20 asistencija. 

Njegova vrednost tokom 2021. porasla je za 50.000.000, pa sada umesto 100 miliona vredi nestvarnih 150 miliona. Nema sumnje da je već uveliko prerastao igranje u Dortmundu i da je spreman za novi izazov, a to bi mogla i verotno će i biti Premijer liga.

Za sada je najveća šansa da se desi njegov transfer u Liverpul. Šanse za to rastu iz dana u dan. Već mesecima traje "udvaranje" na relaciji Haland - Jirgen Klop. Malo Norvežanin priča kako bi voleo da radi pod palicom Nemca,  a malo Nemac priča kako bi voleo da trenira Norvežanina. Dakle, varnice postoje.

Pored Liverpula, tu su Čelsi, Mančester siti, Mančester junajted, Bajern iz Minhena, Real Madrid, Pari Sen Žermen...

Ukoliko vi mislite da smo nekoga izostavili, ili imate svoj predlog, pišite nam u komentarima.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading