NA "MARAKANU" DOLAZIO JUGOM, POSTAO MILJENIK "DELIJA", A SADA BRILJIRA U ALBANIJI! Nekadašnji reprezentativac Srbije se prisetio "onog gola", pa otkrio kako se snalazi u novoj ulozi!
Foto: Marko Metlaš/Alo!

Mnogo je fudbalera prodefilovalo kroz Ljutice Bogdana u 21. veku, naročito onih u ofanzivnoj liniji tima. Međutim, malo je onih koji brzo prirastu za srce navijačima, onih koji nikada nisu krilu svoje navijačko opredeljenje. Kada sve to začinite golom u "večitom derbiju" (i to kakvom golu) sigurno da ćete zauvek ostati upamćeni na "Marakani".

PRVI VELIKI ODLAZAK SA "MARAKANE" Miljenik "delija" ide iz Zvezde za 5.000.000 evra?

DONEO TITULU ZVEZDI, POSTAO LEGENDA U JAPANU, A SADA "REŠETA" PO SRPSKIM TERENIMA! Gde je nestao jedan od najboljih srpskih golgetera 21. veka? (VIDEO)

To je nešto što će Luka Milunović (29) sa ponosom moći da prepričava svome sinu, a daće Bog i svojim unucima. Nekadašnji napadač Crvene zvezde u svom ci-viju zauvek će imati upisan pogodak Partizanu, onu čuvenu situaciju kada je pred velikim brojem "zvezdaša" bocnuo loptu preko Vladimira Stojkovića i bacio u delirijum tadašnjeg trenera Roberta Prosinečkog.

O tome, ali i utakmici sa Bordoom, odlukom da zaigra za albanski Kukeši, čuvenom dolasku na "Marakanu" sa tatinim Jugo Koralom, ali i novoj ulozi oca...pričali smo sa nekadašnjim mladim reprezentativcem Srbije.

Od Srbije, Belgije, Bangladeša, pa sve do Albanije

NA

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Pre svega, Luka, kako si se odlučio da zaigraš baš u Albaniji?

- Moram da priznam da sam bio nalo skeptičan u vezi ponude iz albanskog Kukešija, ali sam to shvatio kao novi izazov u karijeri i nakon do sada ucinjenog, nisam zažalio.


Čini se da su te saigrači i navijači odlično prihvatili? Da li je u početku možda bilo neke doze straha?

- Fenomenalno sam prihvaćen od svih u klubu još od prvog dana i prvog treninga. Odlično sarađujemo na terenu, a i van njega. Takođe, veliku ulogu u mojoj adaptaciji imao je i mister Diego Longo sa njegovim stručnim štabom od kojih sam dobijao sve moguće informacije u kratkom vremenskom periodu i na taj način su mi omogućili da se prilagodim i osećam kao neko ko je već duže vreme u klubu.

Igrao si u Srbiji, Mađarskoj, Maleziji, Belgiji, Grčkoj, sad i Albaniji. Gde si proveo najbolje dane dosadašnje karijere?

- Sigurno da je na mene najveći utisak ostavila Grčka. Proveo sam tamo četiri godine. U Belgiji sam bio kratko, ali sa 18 godina tada, naučio dosta i stekao novo iskustvu igrajući prvi put van granica Srbije. Malezija takođe, zemlja od koje nisam znao šta mogu očekivati. Stil života, stil fudbala, daleko od Beograda i porodice, ali na kraju jedno lepo iskustvo i sigurno prijatno iznenađenje nakon godinu dana tamo. Teško je reći gde mi je bilo najlepše, ali sigurno i da u CV-u imam klubove kao sto su Barselona i Real Madrid, uvek bih izdvojio period u Crvenoj zvezdi i sve ono što taj klub nosi sa sobom!

Još se priča o "onom golu" Partizanu i utakmici sa Bordoom

NA

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Sigurno da pratiš partije Crvene zvezde, kako ti gledaš na ovu novu generaciju predvođenu Dejanom Stankovićem?

- Moram da priznam, najviše sam pratio Zvezdu u evropskim utakmicama. Nemam šta da dodam. Prvi u grupi, osmina finala Lige Evrope...Fantastično. Nadam se da će i u Superligi pružati tako dobre partije u borbi za titulu.

Na pomen tvog imena sigurno da se navijači odmah sete onog gola Partizanu, da li misliš da je baš taj gol promenio tok tvoje karijere i da li i dalje pamtiš Bordo?

- Pamtim tu utakmicu sa Bordoom.. gorko, šta ja znam...nije nam bilo suđeno očigledno. Baš šteta, mlada ekipa, puno bi nam značilo to iskustvo u grupnoj fazi tada. A gol Partizanu.. nije promenio dosta toga u mojoj karijeri. Doneo mi je mnogo lepih uspomena koje ću da pamtim do kraja života, a verujem i većina mojih prijatelja, porodica i onih pravih zvezdaša.

Jugom dolazio na treninge Zvezde, nedavno postao tata
 

NA

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Da li je istina da si dolazio na trening na "Marakanu" sa tatinim Jugo Koralom?

- A-ha-ha, istina je naravno. Dva dana sam dolazio plavim Jugom na "Marakanu". Iskoristio sam priliku jer je moj auto bio na servisu. Dao sam saigracima razlog više za smeh u svlačionici svakako 

Nedavno si postao tata, kako se za sada snalaziš u novoj ulozi?

- Snalazim se super, bar mi tako kažu A-ha-ha. Trudim se da svaki trenutak dok traje pauza u prvenstvu provedem sa sinom i suprugom.

Tvoja ekipa se bori za titulu, može li da se sruši Tirana sa trona?

- Nismo ni na pola puta, ima još dosta da se igra. Za sada uz Tiranu, konkurenti su nam Vlaznia i Lači, gledajuci tabelu. Drugi smo, sa velikim ambicijama i željama. Imamo kvalitet, a samim tim i mogućnost da razmišljamo u tom pravcu, a to je titula. Daleko smo jos uvek od toga, idemo utakmicu po utakmicu, strpljivo pravimo rezultat. A da li cemo uspeti u tome, videćemo za 6 meseci. Ja se nadam i verujem da možemo do trofeja.

BONUS VIDEO:


Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading