VELIKO PRIZNANJE ZA PIKSIJA Proglašen je za ličnost godine!
Foto: Marko Metlaš/Alo!

Sekcija sportskih novinara Niša je 43. put birala najbolje.

Žiri je odlučio da nagradu "Sportska ličnost godine Niša" za 2021. dodeli selektoru fudbalske reprezentacije Srbije Draganu Stojkoviću.

Nagrada se dodeljuje tradicionalno, značajnim ličnostima (sportistima, trenerima, funkcionerima), bez obzira na to gde trenutno žive i rade.

Bitno je da svojim aktuelnim angažmanom u sportu značajno doprinose sportskom ugledu Niša.

U obrazloženju nagrade stoji da se selektoru Stojkoviću pripisuju najveće zasluge za direktan plasman fudbalske reprezentacije Srbije na Svetsko prvenstvo u Kataru, sa prvog mesta u kvalifikacionoj grupi, uz šest pobeda i dva remija, a bez poraza u kvalifikacijama.

- Kao rođeni Nišlija, unevši renesansu u srpski reprezentativni fudbal, Dragan Stojković Piksi je, prema mišljenju žirija, potpuno zaslužio ovogodišnje priznanje - ističe se u saopštenju.

Odlučeno je da novoustanovljena nagrada "Sportski Gran pri Niša" ode u ruke vaterpolo reprezentativca Srbije Save Ranđelovića, jedinog sportiste poniklog u Nišu, koji je bio na Olimpijskim igrama u Tokiju.

- On je sa vaterpolo reprezentacijom Srbije odbranio naslov olimpijskog pobednika i tako postao prvi sportista iz našeg grada sa dva olimpijska zlata. Zbog toga je žiri ove godine načinio presedan i ustanovio novo priznanje, adekvatno ovom vanserijskom sportskom dostignuću.

Nagrade će biti uručene na svečanosti 22. decembra.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading