LIGA ŠAMPIONA Džeko heroj Intera, preokret Tadićevog Ajaksa
AP Photo/Luca Bruno

Inter je pobedio Šathjor 2:0 golovima Edina Džeka i stigao na korak od plasmana u nokaut fazu, u kojoj je još od ranije bio Ajaks koji je večeras preokretom slavio na gostovanju Bešiktašu.

heroj pobede Intera je bio Edin Džeko koji je postigao oba gola za Inter, i to u drugom poluvremenu. Prethodno je golman ukrajinskog tima Trubin blistao između stativa, a čak su "nero-azurima" poništena i dva gola, Ivanu Perišiću i Lautaru Martinesu. Međutim, onda je Džeko najpre u 62, a onda i 67. minutu sa dva pogotka, nogom posle kontre i glavom nakon asistencije Perišića, završio sav posao za Inter. Džeko je sa nova dva pogotka stigao do 50. gola u Ligi šampiona. 

 

Poslednjeplasirani u C grupi Bešiktaš, koji nema nijedan osvojen bod, iznenadio je Ajaks kada je poveo u 22. minutu golom Rašida Gezala iz jedanaesterca. Prethodno je Nusair Mazraui igrao rukom u svom petercu i bosanskohercegovački sudija Irfan Peljto je posle VAR asistencije pokazao na "belu tačku".

Ajaks je posle vođstva domaćina dodao gas, što je u drugom poluvremenu donelo preokret. Junak je bio Sebastijan Ale sa dva gola. Prvi je dao u 54. minutu posle školske akcije Martinesa i Taljafika koji je pripremio Aleu praznu mrežu da je zatrese. Dušan Tadić ugradio se u drugi i odlučujući gol tako što je u 69. minutu iz slobodnog udarca proigrao Martinesa, on je šutirao, a na putu ka golu Ale je samo skrenuo loptu u mrežu za krajnji trijumf Holanđana od 2:1.

 

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading