IDEMO NA MUNDOBASKET Tina Krajišnik veruje u uspeh ekipe
Tanjug/Sava Radovanović

Žrebom u Ženevi je u utorak odlučeno je da će košarkašice Srbije u kvalifikacijama za Mundobasket igrati protiv Australije, Brazila i Južne Koreje. 

- Mogu da kažem da nam je grupa dobra, imamo šanse da se kvalifikujemo. Uvek je do nas i volim da se mi fokusiramo na našu igru i na pripremu pred svaku utakmicu. Sve ekipe su dobre, čim su se našle na žrebu za kvalifikacije - rekla je Krajišnik Tanjugu.

Kvalifikacije za SP na programu su od 10. do 13. februara sledeće godine, a aktuelne šampionke Evrope kartu za Sidnej pokušaće da izbore u Beogradu, koji je domaćin dva kvalifikaciona turnira.

- Mnogo mi je drago što kvalifikacije igraju u Beogradu. To što smo domaćini značiće nam mnogo. Turnirski je sistem i u tri utakmice moraš da daš maksimum, ali zaista verujem u naš tim. Mislim da ćemo se dobro pripremiti i da ćemo uspeti da se kvalifikujemo - kaže košarkašica Galatasaraja.

Košarkašice kvalifikacije počinju duelom protiv Koreje, posle toga sledi meč sa Australijom i na kraju igraju protiv Brazila.

- Sa Korejom smo imale blizak susret, igrali smo sa njima na Olimpijskim igrama u Tokiju. Donekle su nam poznate kao i način igranja azijskih timova. Brze su, dosta šutiraju, pa će i naša priprema meča zasnivati u tome da zaustavimo njihovu tranziciju i šut. Brazil je možda nepoznanica, nismo se skoro sastajali sa njima. Nismo sigurni ni u kakvom će sastavu doći - kaže Krajišnik.

Ova grupa je specifična jer će iz nje plasman na SP izboriti dva tima, pošto je Australija kao domaćin već obezbedila učešće.

- Igra Australija će zavisiti od rostera i toga da li će Liz Kembidž igrati ili ne. To je ekipa koja ima sistem, ako ona bude igrala, oni će se u napadu bazirati na nju. Iz toga će zavisiti i naša priprema. Igra Australija je prepoznatljiva, imaju timski duh i mogu da budu opasan protivnik. Treba sve shvatiti ozbiljno i dobro se pripremiti. Mislim da će naša odbrana biti ključna u sve tri utakmice - zaključila je Krajišnik.

U drugoj grupi u prestonici Srbije igraće Francuska, Kina, Nigerija i Mali, dok će se na turniru u Osaki za odlazak na SP boriti Bosna i Hercegovina, Japan, Kanada i Belorusija. Reprezentacije Rusije, Sjedinjenih Američkih Država, Portorika i Belgije smeštene su na turnir koji će biti održan u Vašingtonu, a i sa ovog turnira vizu za SP izboriće dve ekipe, jer su SAD kao olimpijski šampion kvalifikovale na Mundobasket.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading