DORUČKUJEM BOLOVE Ibrahimović dao hit intervju, a svi pričaju o rečenicama koje je izgovorio o "mlađoj gardi"
EPA-EFE/PAOLO MAGNI

U subotu je protiv Fiorentine postigao dva gola i namestio treći. Milan pod njegovom komandom izgleda bolje nego bilo kad u poslednjih niz godina. Nije se to očekivalo od igrača koji je još prije tri godine otišao „preko bare“, mnogi su smatrali da završi karijeru sa poslednjim unosnim ugovorom. Ali ne bi on bio Zlatan Ibrahimović da nije sve drugačije.

- Nije poenta u ugovorima ili slavi. To mi ne treba. Jedino što me tjera da nastavim je adrenalin. Jer, svakog jutra sve me boli. Taj bol nećeš da zaliječiš ako dobiješ još dva nova pratioca na društvenim mrežama. Novac te neće zaliječiti. Pažnja te neće zaliječiti. Ono što će te zaliječiti je adrenalin, objašnjava Bosanac sa švedskim državljanstvom.

- Nemam problem sa patnjom. Bolove jedem za doručak. Ali mnogi ljudi ne razumeiju šta znači patiti, jer nove generacije, sa svim ovim platformana, mogu da dobiju pohvale sa malo truda. Ranije generacije su morale da urade mnogo toga da bi dobile tek malo pažnje. Veoma sam ponosan što sam stara škola.

Priznaje da ga na San Siru ove nove generacije podmlađuju.

- Imaju na mene Bendžamin Baton efekat. Ponosan sam zbog toga što momci preuzimaju sve više odgovornosti, mentalitet im se menja. To je moja sreća danas. To je moj adrenalin. Da izađem i trčim koliko i oni. Radim to 20 godina, kažu mi: Ne, Ibrahimoviću, moraš da prestaneš. Ja mislim drugačije. Radim to jer kad me ovi mladi momci vide kažu: Posle svega što je napravio još radi. Znači da moram i ja. Nije to manipulacija, to je dobar primer... Nisam pas koji laje i ništa ne radi. Ja sam suprotnost. Kad sam bio prvi put ovde (od 2010. do 2012) bili smo tim superzvezda. Sad smo tim pun talenta, najmlađi u Evropi. A opet smo na vrhu. Drugačiji je to projekat. Ispunjava me. Očekuje se da uspeš sa superzvezdama. Ovo se nije očekivalo.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading