Ne okreći se, sine...
EPA

Fudbalerima Mančester junajteda ne cvetaju ruže ove sezone. Za tako nešto moguće je tražiti krivce na raznim stranama, a mnogi upiru prstom u Ole Gunara Solskjera zbog svog načina selektiranja igrača.

HTEO DA OTVORI PICERIJU U SRBIJI, A ONDA TRAGIČNO PREMINUO! Igrao finale Kupa UEFA sa Zvezdom, "pobegao" u Ameriku, a na sahranu mu došao ceo grad!

Mnogi fudbaleri koji su i te kako zaslužili šansu u prvom timu, nikako da dobiju priliku da zaigraju. Među njima je i Džesi Lingard (28), momak koji je briljirao na pozajmici u Vest Hemu, kome je obećano da će dobiti minutažu, a od svega toga teren je video samo 63 minuta, ali i za to vreme uspeo da postigne dva gola.

Upravo je to razlog zašto reprezentativac Engleske želi da pobegne glavom bez obzira iz Mančestera već ove zime. Za njega, naravno, postoji ogromno interesovanje, ali postoji nešto što Solskjer ne vidi ili ne želi da vidi.

Gde je zapravo problem?

Ne okreći se, sine...

EPA

 

Kada se vratimo malo u prošlost i pogledamo period od kada je Solskjer preuzeo palicu u Junajtedu. Bilo je to 18. decembra 2018. godine. Tada je sve delovalo kao prava bajka, za obojicu.

Džesi je na prvom meču Norvežanina na klupi odigrao sjajan meč. Protiv Kardifa je postigao dva gola i upisao asistenciju, ali se nedugo nakon toga i povredio pa je propustio veći deo sezone.

VITEZOVI, JASTREBOVI, TENKOVI... Da li znate zašto našu reprezentaciju zovemo "orlovi"?

Već naredne postaje rezerva i klasičan džoker koga je Ole koristio kada mu je bilo potrebno ofanzivno rešenje u poslednjoj trećini utakmice. Naravno, bila je to još jedna loša sezona za Lingarda.

Mojes zna da ceni kvalitet

Ne okreći se, sine...

EPA

 

Može da se polemiše do beskonačnosti, ali koliko god to nekome zvučalo smešno, Dejvid Mojes je ozbiljan trener. Nekadašnji strateg Junajteda napravio je čudo u Vest Hemu.

Deo tog projekta bio je na kratko i upravo Lingard koji je prošlu polusezonu proveo u dresu "čekićara". Malo je reći da su to bili najlepših šest meseci njegove karijere.

VELIKI PROBLEM ZA ŠAMPIONA EVROPE! Čelsi ne može da se dogovori sa štoperom, Bajern mu nudi više novca!

Na 16 utakmica, postigao je devet golova i upisao pet asistencija. To je bila prava prekretnica za Lingarda. Da li da naplati dobre igre i ode iz Mančestera gde ga nisu cenili ili da prihvati ponudu Solskjera koji mu je obećao minutažu.

Odabrao je drugu opciju i grdno se prevario...

Kristijano Ronaldo kao potencijalni problem?

Ne okreći se, sine...

EPA

 

Dolaskom Kristijana Ronalda sve se promenilo. Junajted je imao koncept koji se gradio već skoro tri godine, a onda je stigao Portugalac i sve se promenilo. 

Bruno Fernandeš je izgubio ulogu lidera, Entoni Marsijal i Markus Rašford postali su rezervne opcije, a Lingard? Pa šta pričati o njemu.

Jasno je da Ronaldo mora da igra, ali zar baš nema mesta za momka koji na 60 minuta na terenu dva puta zatrese mrežu? 

Ako i dobije otkaz u Junajtedu, sigurno da će Solskjeru gorak ukus ostati u ustima svaki put kada neko pomene ime Džesija Lingarda.

Zato, ne okreći se sine...

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading