VELIKAN TONE Sada su mu oduzeli devet bodova, ukupno 21, nema mu spasa
EPA-EFE/PETER POWELL

Engleska fudbalska liga kaznila je oduzimanjem devet bodova Derbi kaunti, pa sada klub zauzima poslednje mesto u Čempionšipu sa minus tri boda.

Klub menadžera Vejna Runija kažnjen je zbog kršenja finansijskih pravila.

Na početku sezone kažnjeni su oduzimanjem 12 bodova zbog proglašenja stečaja od strane tadašnje uprave.

Na tabeli Čempionšipa Derbi je ubedljivo poslednji posle 17. kola.

Kako stvari stoje niži rang mu ne gine.

Stečajni upravnici naveli su da postoji nekoliko zainteresovanih strana da kupe klub.

AMERIKANAC SE JAVIO NAVIJAČIMA Hoće da kupi slavni engleski klub

Jedan od zainteresovanih je američki biznismen Kris Kiršner (34), osnivač, vlasnik i izvršni direktor kompanije za logistiku Slynic.io.

Poslao je pismo navijačima:

- Mi se još ne poznajemo, ali imamo dve zajedničke stvari: našu ljubav prema fudbalu i želju da ponovo izgradimo Derbi kaunti da bude ponosan klub koji svi zaslužuju. Zovem se Kris Kiršner i nadam se da ćemo se uskoro videti, pošto je ovo moje zvanično saopštenje namere da radim sa stečajnim upravnicima da izbavim Derbi kaunti iz stečaja. Iako klub trenutno prolazi kroz težak period, njegovi navijači i svi povezani sa klubom ostali su verni, što pruža osnovu za novu izgradnju. Želim da budem deo te obnove i da podržim napor. Kao preduzetnik posvećen sam izgradnji kompanija i želim da primenim to iskustvo u obnovi ovog ponosnog i slavnog kluba. Ovaj izazov ne shvatam olako, ali je nešto čemu se radujem i znam da možemo biti uspešni, ako budemo radili zajedno.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

Komentari (0)

Loading