GALSKI PETLOVI ĆE BRANITI PEHAR Francuska "osmicom" overila vizu za Katar, šok u Podgorici
EPA/EFE Ian Langsdon

Franncuska će u Kataru braniti titulu prvaka planete osvojenu u Rusiji pre tri godine, pošto je deklasirala Kazahstan 8:0, uz čak četiri gola Kilijana Mbapea. Za razliku od "galskih petlova", Holandija je u Podgorici prokockala već viđen plasman u Katar pošto je vodila 2:0 a na kraju su "sokolovi" za četiri minuta stigli do 2:2 čime su totalno zakuvali situaciju u grupi G.

 

 

Galski petlovi na čelu tabele grupe D imaju 15 bodova, četiri više od drugoplasirane Finske, kojoj gostuju na zatvaranju ciklusa, a šest u odnosu na trećeplasiranu Ukrajinu. 

Nemilosrdni su bili izabranici Didijea Dešana na Parku prinčeva. Kilijan Mbape je bio strelac čak četiri gola. Za nešto više od pola sata igre je napadač PSŽ je upisao het-trik. Bio je strelac u šestom, 12. 32. minutu. Na scenu je zatim stupio Karim Benzema i pogocima u 55. i 59. Adrijan Rabio je povisio rezultat u 75, zatim je Antoan Grizman iz penala pogodio u 84, da bi Mbape tri minuta kasnije stavio krunu na fantastičnu predstavu.

 

 

Mbape je postao prvi Francuz koji je na zvaničnoj utakmici postigao četiri gola još od 1958. godine i legendarnog Žista Fontena. 

Turska i Norveška slave Crnu Goru, pošto su ni krive ni dužne ostale u trci za direktan plasman na Mondijal. Holandija je u Podgorici imala 2:0 do 82. minuta, ali je prosula dva džinovska boda i sad će strepeti za odlazak u Katar. Depaj je doveo "lale" u vođstvo sa penala, zatim je i udvostručio prednost, da bi u poslednjih 10 minuta bila viđena velika drama. U 82. minutu, na asistenciju Milutina Osmajića, Ilija Vukotić je smanjio na 1:2. Samo četiri minuta kasnije, usledio je šok za Holandiju. Risto Radunović je sjajno centrirao da leve strane, a Nikola Vujnović pogodio za 2:2.

U ostalim mečevima grupe, Norveška je neočekivano odigrala nerešeno protiv Letonije – 0:0, dok je Turska pobedila Gibraltar sa 7:0. U poslednjem kolu, snage će odmeriti Crna Gora i Turska, Holandija i Norveška, odnosno Gibraltar i Letonija.

Holandija je i dalje najbliža osvajanju prvog mesta i plasmanu na Mundijal, ali sledi izuzetno opasan duel protiv Norveške na svom terenu. Svoju priliku vreba i Turska, koja gostuje Crnoj Gori.

Tabela G grupe: Holandija 20, Turska 18, Norveška 18, Crna Gora 12, Letonija 6, Gribraltar 0.

Belgija je golovima Bentekea, Karaska i Torgena Azara pobedila Estoniju 3:1 i kolo pre kraja obezbedila vizu za Katar.

Sada braća Azar i družina imaju pet bodova više od drugoplasiranog Velsa sa kojim igraju u poslednjem kolu.

Aron Remzi i družina imaju 14 poena i za baraž moraju da osvoje bar bod ili u slučaju poraza da se nadaju da Češka (ima 11 bodova) neće savladati Estoniju.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading