OSRAMOTIO JE I SEBE I NACIJU Šaćiri brutalno oduvan, reči Švajcarca ga zakopale za sva vremena
Tanjug/Ap

Danima se prašina oko Džerdana Šaćirija ne spušta ni u Švajcarskoj. Posle skandalozne scene u kojoj krični napadač poreklom sa Kosova na sebe navlači jaknu sa simobolima "UČK" (OVK), reagovali su mnogi, a među njima i kolumnista lista "Weltwoche-daily" koji je bez ustezanja opleo po kapitenu švajcarske reprezentacije.

Osvedočeno kvalitetan i dobar, i u Švajcarskoj priznat novinar Tomas Rengli, je biranim rečima "spustio" provokatora i objasnio da on ni po jednom osnovu ne bi trebalo da nosi kapitensku traku.

- Postoji prirodna hijerarhija u svakom fudbalskom timu. Na vrhu hijerarhije u reprezentaciji Švajcarske je čovek koji konstantno igra na vrhunskom nivou, ima vrhunsku komunikaciju sa saigračima i povrh svega strastveno peva himnu. To je naravno golman Jan Zomer - napisao je autor i rekao da je ona potom predata čoveku koji bez pratnje ne može ni do mikrofona, ističući da Šaćiri nije pravi ambasador reprezentacije.

- Da li je normalno da aktivista dođe na teren tako lako, i to tokom zvaničnog takmičenja? Da li je Fudbalski savez Švajcarske zaista uradio sve da do toga ne dođe? I da li bi Jan Zomer kao kapiten imao političkih problema kao što ih ima Džerdan Šaćiri? - zapitao se autor, a onda i sam odgovorio: - Jasno je da je odgovor "ne" na svako pitanje.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading