TU SE KRIJE RAZLOG NEUSPEHA! Živković govorio o problemima "orlića"
Foto: FSS

Kako je istakao, najveći je taj što većina igrača ne igra u svojim klubovima, za razliku od francuskog tima.

"Kad bih pričao šta je moralo da bude bolje, trebalo bi nam više vremena da analiziramo kako se razvijaju naša deca, gde igraju, da li i koliko igraju. Sva francuska deca ovog uzrasta igraju standardno u svojim klubovima, na oku su selektora i ... šta drugo reći", rekao je Živković za Arenu sport posle utakmice.

"Bolja su ekipa trenutno od nas. Ja sam zadovoljan time što su naša deca, koja su danas nastupala, pružila svoj maksimum", dodao je on.

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije izgubila je večeras u Beogradu od selekcije Francuske sa 0:3, u četvrtoj utakmici Grupe H kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

"Nažalost, rezultat je takav kakav jeste. To je to. Nemam nameru da objašnjavam, niti mogu u dve-tri rečenice da kažem koji su sve to problemi sa kojima se susrećemo", rekao je Živković.

Živković je rekao i da Filip Stuparević nije pred kraj prvog poluvremena zamenjen zbog povrede.

"Stuparević prošle godine nije igrao. Talentovani dečak od 20 godina nije igrao celu godinu. Nije mi jasno kako se to ne zna. Mi smo iz te naše baze, koja je jako mala, morali da izvučemo tako nešto. Imate dečka koji je potpisao za Lacio i koji ne igra već tri meseca, imate momke koji su potpisali za Mančester siti koji ne igraju... koji nisu igrali ni u ovoj našoj ligi", rekao je Živković.

"Da ne tražim opravdanje, momci iz Francuske su pokazali da su u ovom trenutku bolji, da igraju bolji fudbal, da su brži, snažniji i zasluženo su pobedili", zaključio je selektor Srbije.

Srbija je posle posle drugog poraza u kvalifikacijama u nezavidnoj situaciji, pošto je peta na tabeli Grupe H sa četiri osvojena boda iz četiri utakmice.

Izabranici Zvonka Živkovića imaju bod manje od Farskih ostrva, koja imaju meč više, i od Severne Makedonije, dok za Ukrajinom zaostaju pet bodova. Francuska je lider grupe sa deset bodova.

Srbija će 12. novembra dočekati Farska ostrva, dok će četiri dana kasnije gostovati Ukrajini.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading