ZAHTEVAMO HITNU REAKCIJU! Fudbalski savez Srbije reagovao zbog gnusnih ispada na kvalifikacionim utakmicama!
Tanjug/Ap

Prvi incident se desio na meču Švedske i tzv. Kosova, na kom je bio istaknut transparent "Kosovo je Albanija", kao i zastava Albanije, dok je nakon meča Švajcarske u fokusu bio Džerdan Šaćiri. Njemu je jedan navijač obukao jaknu sa simbolima OVK.

Povodom ovih incidenata na utakmicama kvalifikacija za Svetsko prvenstvo oglasio se generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Jovan Šurbatović.

- Upravo pripremamo protesno pismo koje ćemo uputiti FIFA u toku dana. Tražićemo hitnu reakciju i najstrožije sankcije prema Šaćiriju zbog promovisanja zločinačke terorističke organizacije 'OVK' tokom davanja izjave medijima, ali i prema tzv. Fudbalskom savezu Kosova zbog isticanja parole 'Kosovo je Albanija' na meču Švedska - tzv. reprezentacija Kosova i propagiranja ideje 'Velike Albanije'", naveo je Šurbatović za sajt FSS i dodao:

- FS Srbije će iskoristiti sve pravne mehanizme da se odgovorni za ove događaje odstrane iz fudbal - stoji u saopštenju.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Миомир

10.10.2021 18:16

Шиптарчине распале, будите мирни и не изазивајте мечку иначе... водите рачуна о томе. Косово и Метохија је НЕОТУЂИВИ ДЕО СРБИЈЕ. Запамтите то добро,добро...