BRUKA BRUKU STIŽE Laporta se oglasio i šokirao ne samo navijače Barselone, već celu planetu
EPA/Alejandro Garcia

Predsednik Barselone Đoan Laporta je danas izašao pred novinare i odgovarao na brojna pitanja, a prvo što je rekao je najveći mogući šok za navijače - Ronald Kuman ostaje trener?!

- Kuman ostaje. Svi se obeshrabrimo kada stvari ne idu onako kako bismo želeli, preispitujemo sebe, naše zamisli, vrednosti... Posle konsultacija sa više ljudi kojima verujem došao sam do zaključka da moram da se ponašam kao sa Rajkardom. Kuman zaslužuje malo podrške. On je naš, voli Barsu, pristao je da dođe u trenucima najvećih sportskih i institucionalnih iskušenja. Pitao sam ga da li veruje timu i rekao mi je da veruje, da je siguran da će sve biti mnogo bolje kada se vrate na teren momci koji su povređeni. Dali smo mu podršku i srećan sam zbog takve odluke.

Nema dileme da je odlazak Lea Mesija i dalje "rak rana" za sve navijače i celu javnost, pa je jedno od glavnih pitanja bilo vezano za njega.

- Previše volim Mesija da bih bio ljut na njega. Najgore je bilo kada smo shvatili da ne možemo ništa da uradimo, nastalo je razočaranje na obe strane. Imao je želju da ostane, ali i pritisak brojnih ponuda. Svi smo znali da ako ne ostane u Barsi, da će otići u PSŽ. Sve govori da je tu ponudu imao i pre nego što je otišao iz našeg kluba. Mesi će ostati zapisan kao najbolji fudbaler u istoriji Barselone i voleo bih da očuvamo tu ideju. Kad je došao trenutak, bio sam ubeđen da će uraditi ono što je najbolje za Barselonu. Nadao sam se da će promeniti mišljenje i da će reći da će igrati besplatno, mada ne možemo to da tražimo od igrača takvog kalibra. Imali smo jako dobar odnos i smatrao sam da ćemo mu se odužiti kada obnovimo ekonomske resurse, ali nismo mogli da se poredimo sa onim što je dobio u Parizu - rekao je Laporta. 

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading