PREKIPELO MU Dalić javno otkrio sve probleme reprezentacije Hrvatske
EPA-EFE/Friedemann Vogel

Zlatko Dalić je svestan da Hrvatska još nije završio posao oko direktnog plasmana na Modnijal u Kataru. Svetski vicešampion će u predstojećem ciklusu u petak gostovati na Kipru, dok će 11. oktobra u Osijeku dočekati Slovačku.

- Moramo ovaj ciklus shvatiti jako ozbiljno, on je lakši od prošlog samo zato što igramo dve, a ne tri utakmice. Ako ne budemo ozbiljni i odgovorni mogli bismo imati problema - rekao je Dalić, prenosi agencija Hina.

Samim tim što imamo manje utakmica, manje je i pozvanih napadača jer smatramo da ćemo i s ovim izborom naći dobru soluciju. Vratio se Luka pa ćemo imati svoju standardnu veznu liniju što će nam olakšati situaciju. Prve opcije za pozicije u špicu su Kramarić i Livaja.

Uoči ove dve utakmice, Hrvatska se nalazi na vrhu Grupe H sa 13 bodova, koliko ima i drugoplasirana Rusija.

- Najvažnije je da mi do kraja kvalifikacija zavisimo sami od sebe, ali ne bih hteo da se dovedemo u situaciju da moramo pobediti na poslednjoj utakmici protiv Rusije u Splitu. Ali, idemo korak po korak kako bismo olakšali put - dodao je Dalić.

Još ranije su zbog problema s povredama sa spiska otpali Josip Juranović i Dejan Lovren, pa je Dalić aktivirao pretpozive Duji Ćaleti-Caru i Marinu Pongračiću. U odnosu na spisak igrača za septembarske utakmice, Dalić je u tim vratio Josipa Brekala, ali Bruno Petković i Ante Rebić se još nisu vratili u krug reprezentativaca.

- Josip Brekalo meni nikada nije bio problem ni u kojem smislu. U vreme kada sam radio poslednji spisak on je tražio novi klub i znali smo da nije u formi. Sad je u Torinu, našao je formu, odlično igra i zato je opet tu. Neće niko biti zakinut za reprezentaciju ako to zasluži igrama, ponašanjem i odnosom prema reprezentaciji.

Dalić je dodao i da sa Rebićem nije razgovarao.

- Petković u poslednje vrijeme igra dobro, meni on treba, pogotovo onakav kakav je bio u prošlim kvalifikacijama protiv Slovačke i Mađarske, njemu su vrata reprezentacije otvorena. S Rebićem nisam razgovarao - naveo je Dalić.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading