NIJE MOGLO GORE Norveška desetkovana u ključnim mečevima kvalifikacija
EPA-EFE/Carlos Diaz

Norveška i Holandija su u G grupi izjednačene na čelu sa po 13 bodova, dva manje imaju Turci, dok Crna Gora i dalje gaji kakve takve nade makar za baraž sa osam bodova. 

Erling Haland, najbolji strelac Norveške, neće biti na raspolaganju selektoru u mečevima protiv Turske i Crne Gore. Norveška će bez najopasnijeg fudbalera morati da juriša na Tursku u petak, odnosno da pokuša da savlada Crnu Goru za nedelju dana. Oba meča predstavljaće ozbiljan izazov bez čoveka koji je u poslednje tri utakmice u dresu sa državnim grbom postigao pet od osam golova Norveške.

Haland je propustio drugo kolo Lige šampiona protiv Sportinga, nije ga bilo u sastavu Borusije ni za vikend kada je ugošćen Augzburg, a kako je sam potvrdio putem društvenih mreža, izostaće iz akcije tokom aktuelne reprezentativne pauze.

- Zdravo ljudi, izvinjavam se što neću biti spreman za mečeve sa državnim timom. Radovao sam se njima, ali svakako puno sreće Norveškoj - poručio je korpulentni napadač.

Objašnjenje je dao i Sebastijan Kel, nekadašnji vezista Dortmunda, trenutno šef sektora za licenciranje fudbalera.

- Erling trenutno nije u mogućnosti da trenira, niti da igra utakmice", rekao je Kel za Kiker i dodao: - Iskreno se nadam da će Erling biti na terenu od 16. oktobra kada budemo igrali protiv Majnca.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading