DIRLJIVA PRIČA IZ ENGLESKE! Najverniji navijač niželigaša preminuo, sve što je imao ostavio klubu, a onda su mu se oni odužili na sjajan način! (FOTO)
Foto: Twitter/officiallydale

Prethodnih godina svedoci smo sve više priča, ali i činjenica koje navijače "teraju" od fudbala. Kriza, ulaganja u zatvorena takmičenja, promena pravila i praktično "ubijanje" fudbala kakvog smo do sada poznavali.

Međutim, nije sve tako crno. Nade za spas igre koju volimo još uvek ima, a nju nam daju pretežno neki ne tako poznati, ali ljudi i klubovi velikog srca. Možda je krajnje vreme da bogati i moćni pogledaju malo u njihovo dvorište...

Dirljiva priča stiže nam iz Engleske, tačnije četvre lige tamošnjeg fudbala, lige dva. Fudbalski klub Ročdejl nije klub bogate istorije, ali je zasluđio, ako ništa drugo onda bar naklon do poda.

Veliki navijač ovog kluba Dejvid Klaf nedavno je preminuo u 78. godini života. Dejvid je bio veliki navijač Ročdejla, dugi niz godina bio je na svakom meču svog tima. Imao je posebno mesto na stadionu u prvom redu.

Nedugo pred smrt Dejvid je ostao slep, ali je i dalje dolazio sa prijateljima koji su mu prepričavali dešavanja na terenu. Klubu je tokom života pomogao da prikupi više od 500.000 funti jer je 25 godina prodavao grebalice u okolini stadiona.

Nakon smrti Dejvid je Ročdejlu ostavio svu svoju imovinu u vrednosti od 250.000 funti, od kojih je klub uspeo da kupi novi semafor, klime na tribinama, kao i da renovira ložu na stadionu.

Navijači su odlučili da mu se revanširaju pa su zajedno sa ekipom uspeli da skupe 10.000 funti, naprave mu bistu i zajedno sa klubom je postave na mesto koje je godinama bilo rezervisano za Dejvida Klafa.

Možda nade još uvek ima za spas fudbala...

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading