ŠOK! Evropa i Južna Amerika bojkotuju Svetsko prvenstvo?!
EPA-EFE/ROBIN VAN LONKHUIJSEN

UEFA i KONMEBOL će bojkovati Svetsko prvenstvo ukoliko se planetarna smotra bude igrala na svake dve godine. To je nagovestio predsednik UEFA Aleksander Čeferin koji je energično protiv ideje da se ukinu kontinentalni šampionati da bi se igrale svetske smotre svake dve godine, što je plan FIFA za period posle 2026. godine.

- Fudbalski savezi Evrope protive se takvim planovima, koji bi naneli ogromnu štetu domaćim prvenstvima, koja su temelj fudbalske industrije. Nova takmičenja, obnovljena ili proširena na klupskom i reprezentativnom planu nisu rešenje za trenutne probleme naše igre u već zagušenom kalendaru - napisala je UEFA u saopštenju.

Čeferin je za "Tajms" rekao da UEFA nije sama i da je Južna Amerika takođe protiv SP na svake dve godine, pa bi odgovor FIFA mogao da bude i bojkot, što bi dovelo do katastrofe.

- Možemo da odlučimo da ne učestvujemo - rekao je kratko Čeferin.

Predsednik FIFA Đani Infantino rekao je da postoji previše "besmislenih međunarodnih igara" i da je takav sistem nezdrav za sport, dodajući da će novi kalendar za fudbalska takmičenja verovatno biti uveden do kraja 2024. godine, kada završi trenutni ciklus.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading