SKANDAL ODJEKNUO EVROPOM Menja se tabela, reprezentativac dao dva gola, a igrao dopingovan
EPA-EFE/STEFFEN SCHMIDT

Ukrajina bi mogla da dobije pobedu za zelenim stolom nad Kazahstanom koja bi joj praktično već sad širom otvorila vrata plasmanu u baraž. Kazahstanski reprezentativac Ruslan Valiulin, koji je postigao dva gola u remiju protiv Ukrajine (2:2) bio je pozitivan na doping testu, saopštio je njegov klub Tobol.

Levi bek Tobola iz Kostanaja imao je pozitivan test, koji je uradio posle utakmice kvalifikacija za Ligu konferencija 12. avgusta, ali o tome nije obavešten do 2. septembra.

Tobol je tad poražen u revanš meču trećeg kola kvalifikacija od slovačke Žiline (0:5). U utakmici kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv Ukrajine 1. septembra Valiulin je postigao dva gola, a golom u šestom minutu nadoknade doneo je bod (2:2).

- Interna istraga je trenutno u toku sa ciljem da se utvrdi kako su zabranjene supstance mogle da uđu u njegovu krv - naveo je klub u saopštenju.

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Kazahstana rekao je za rusku novinsku agenciju RIA Novosti da Valiulin veruje da je njegov test pozitivan zbog "nekih vitamina", koje je uzimao. Jedan slučaj dopinga u timu nije dovoljan da se poništi rezultat prema pravilima UEFA, ali se čeka reakcija FIFA, u čijoj su nadležnosti kvalifikacija za Mondijal.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading