ŽIVOT POSLE MESIJA! Emotivno pismo navijača Barselone Argentincu koji je ostavio neizbrisiv trag!
Tanjug/Ap

Najvažnija fudbalska vest godine je prelazak Lionela Mesija iz Barselone u Pari Sen Žermen.

Jedna fudbalska bajka je završena, druga počinje. 

Mnogi kažu da je fudbal više od igre i da nijedan sport ne nosi toliko emocija. 

Potpuno je razumljivo da su navijači Barselone razočarani, a jedan od onih, koji očigledno svim srcem voli katalonski klub, napisao je sjajno pismo Argentincu. 

– Bilo je teško kada je odlazio Ronaldinjo, bilo je teško kada je odlazio Ćavi, bilo je teško kada je Inijesta sedeo i plakao na centru terenu praznog i tamnog Nou Kampa… Sada će biti još teže budući da je otišao najbolji koji je ikad obukao dres Barselone – piše navijač i nastavlja:

Hvala za sve, Leo, nesumnjivo niko u skorije vreme neće moći ni da se približi onome što si ti dao za klub, za grad i uopšte za fudbal. U srcu svakog navijača Barselone za tebe će zauvek biti mesta, a i unuke ćemo učiti kako se voli i igra za jedan klub. Posebno je tužan način na koji se rastajemo, ali nikada nije zabranjeno da se organizuje oproštajna utakmica, bez obzira gde si i čiji dres nosiš. Samo će jedan klub zauvek biti tvoj.

Navijač se potom osvrnuo i na budućnost Barselone bez Mesija, ali i budućnosti Mesija van Barselone.

– A klub… Klub je pre svega i iznad svega i klub će se vratiti još jači. Jedan igrač ima karijeru prosečno do 34, 35 godine, klub postoji više od vek i po i postojaće mnogo više nego što ćemo mi doživeti. Godinama, uživajući u njegovoj magiji iz meča u meč, zaboravili smo da navijamo za klub, a ne za jednog igrača. Biće težak prelazni period i moguće je da dugo nećemo imati ovakvog miljenika, ali ne zaboravite sa ste klub zavoleli mnogo pre ere Mesija. I najvažnije, kada smo već morali da se rastanemo, sada konačno imaš šansu da dokažeš i začepiš usta mnogim dušebrižnicima, kojih je bilo godinama unazad, da možeš da igraš u bilo kojoj ligi i sa bilo kojim protivnikom.
Srećno!

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading