HRVAT POTPISAO, USKORO DEBI Radoš stigao u pomoć Kragujevčanima
Foto: Radnički 1923

Iskusni hrvatski golman Ivan Radoš (37) potpisao je šestomesečni ugovor sa novim superligašem, Radničkim 1923 iz Kragujevca.

Ognjen Lukić i Stojan Leković su povređeni, a Lazar Raičević nije branio osam meseci zbog zdravstvenih problema, pa je u duelu protiv subotičkog Spartaka mrežu čuvao omladinac David Spasojević, a rezerva je bio nedovoljno oporavljeni Raičević.

- Uspeli smo da vrlo brzo pronađemo odgovarajuće rešenje. To je Ivan Radoš, golmana ogromnog internacionalnog iskustva, koji je izrazio želju da pomogne klubu kako bismo “požar” među stativama ugasili. Predviđeno je da on ovde provede narednih šest meseci, tačnije onoliko koliko je potrebno dok se oba naša mlada golmana ne oporave. Кada taj period prođe, svakako ćemo sesti i razgovarati o budućim planovima – objašnjava Slavko Perović, sportski direktor Radničkog 1923.

Ivan Radoš je najpre bio golman Zagreba, potom je branio za Samobor, Moslavinu, zagrebački HAŠК i Кroaciju iz Sesveta.

Prekretnicu u karijeri predstavljao je odlazak u mađarski Diošđer iz Miškolca, 2010. godine, u kojem je bio devet sezona, s tim što je jednu godinu proveo na pozajmici u azerbejdžanskom Кapazu iz Gandže. U dresu Diošđera Radoš je postavio svojevrstan rekord - 594 minuta nije primio gol. Rekord još važi. Prethodne dve sezone proveo je u mađarskom drugoligašu Vašašu.

– Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam postao deo ovog kluba. Sticajem okolnosti imam dosta prijatelja iz Кragujevca, koji su mi o Radničkom 1923 rekli sve najbolje. Došao sam prvenstveno iz želje da pomognem klubu koji ima problema sa povređenim golmanima i biću tu sve dok se oni u potpunosti ne oporave – rekao je Radoš na promociji u prostorijama kluba.

Ukoliko bude završena sva neophodna papirologija, Ivan Radoš bi već u Кruševcu mogao da stane na gol kragujevačkog superligaša.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading