POVREĐEN JE, ALI JE UZ TIM Spinacola stigao u London i poslao emotivno pismo saigračima i naciji
EPA-EFE/Stuart Franklin

Defanzivac Rome i Italije Leonardo Spinacola napisao je pismo saigračima iz reprezentacije pred večerašnje finale Evropskog prvenstva protiv Engleske. Iskuni 28-godišnji fudbaler povredio je ahilovu tetivu u četvrtfinalu protiv Belgije i već je operisan. Spinacola je juče doputovao u London i većeras će sa tribina Vemblija navijati za saigrače.

- Kad bih mogao da se vratim u prošlost, ponovo bih sprintao za tu loptu. Uradio bih to još stotinu puta u pokušaju da osvojim metar više na protivničkoj polovini i prebacim igru na našu stranu. Nije to ništa posebno, to su zakoni Azura - napisao je Spinacola.

Pouzdani defanzivac je naveo da se granice pomeraju "samo ako ste spremni da date svoju dušu saigračima" i istakao da ga je povreda udaljila od terena, ali da ga nije odvojila od tima.

- Moj sin Matija koji, ima samo tri godine, razumeo je da njegov otac večeras ne može da ostane kod kuće i gleda utakmicu - napisao je Spinacola.

Istakao da je uzbuđen, da to ne može da sakrije, kao i da se preporodio kada je ušao u avion.

- Za par sati biću sa saigračima na terenu, a onda i na tribinama sa sunarodnicima. Moglo je biti bolje, ali moglo je biti i gore - naveo je Spinacola.

- Pred nama je poslednja bitka na Vembliju. Turnir koji zauvek nositi u sebi. Od čarobnih noći na Olimpiku do hrama fudbala protiv domaćina - prevalili smo ogroman put.

Spinacola je naveo da oseća da može još mnogo toga da da i da se vratiti na teren za nekoliko meseci.

- Ali, želim da mislim da ćemo večeras sprintati svi zajedno. Vidim Brajana Kristantea, prvog saigrača koji me je tešio posle povrede, kako podiže nešto značajnije od moje glave. Napred Azuri - zaključio je Spinacola.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading