BLIŽI SE KRAJ EP Neverovatni rekordi po kojima ćemo pamtiti tekući EURO
EPA-EFE/Julio Munoz

Samo tri utakmice su ostale do kraja Evropskog prvenstva, pa se polako svode računi i sumiraju utisci. A ima ih mnogo i biće ih još, pogotovo ukoliko Engleska prvi put postane šampion Evrope, jer sve ostale tri države iz polufinala već imaju kontinentalne krune. 

Kristijano Ronaldo je postao jedini igrač u istoriji koji je igrao na pet kontinentalnih šampionata, a postao je i najbolji strelac u istoriji EP sa čak 14 golova. 

Patrik Šik je sa četiri gola za Češku jedno od otkrovenja EP, a u istoriju se upisao golom protiv Škotske sa 45,4 metra, što je najveća distanca sa koje je postignut gol u istoriji kontinentalnih šampionata. 

Nikad na EP nije postignuto deset augolova kao sad, a posebno je neverovatan podatak da su na dve utakmice viđena po dva autogola - Portugalci su dva pua savladali sebe protiv Nemačke, a Slovaci protiv Španije. 

Italija je nanizala 15 pobeda, 10 u kvalifikacijama i pet na završnom turniru, što niko nikad pre nije uspeo. 

Zanimljivo je da je na tekućem EP čak dva puta obaran rekord po godinama najmlađeg debitanta. Džud Belingem je debitovao za Englesku sa 17 godina, 11 meseci i 15 dana. Samo nekoliko dana kasnije taj rekord je srušio Kasper Kolzlovski. Mladi Poljak je debitovao sa samo 17 godina, 8 meseci i 6 dana. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading