BOLESNICI! Hrvatski fudbaleri nosili na grudima ustaški simbol tokom celog EP (FOTO)
EPA

Posle pesama ustaše Tompsona, novi skanda na Evropskom prvenstvu u režiji Hrvata! Dresovi Hrvatske su na sve četiri utakmice bili obeleženi ustaškom šahovnicom.

Ustaše su tokom trajanja "nezavisne države Hrvatske" koristile grb koji je počinjao i završavao se belim poljem, za razliku od originalnog hrvatskog sa crvenim. O ovome su pisali i hrvatski mediji, koji su preneli da je delegacija “kockastih” gaf navodno uočila tek po povratku u Rovinj.

– Na dresu hrvatske reprezentacije na sve je četiri utakmice bila zastavica s pogrešnim hrvatskim grbom, na kojem je prvo polje belo. Naravno da je na službenom državnom grbu crveno. Na dresovima reprezentacija obavezno stoji grb Fudbalskog saveza, u našem slučaju HNS-a, a na velikim takmičenjima poput Europskog prvenstva praksa je da budu još i zastavice država ili barem naziv država, te grad i datum odigravanja utakmice što te dresove čini jedinstvenima, baš za taj susret – pišu Sportske novosti.

UEFA bi mogla da se oglasi po ovom pitanju, a ostaje da vidimo da li će se to i desiti, ali Hrvatska se već oglasila.

– Svu štampu za sportsku opremu hrvatske reprezentacije radi jedna štamparija, uključujući zastave zemalja za pojedine utakmice. Nažalost, dogodila se nenamerna greška u ručnom vektorskom crtanju i potom u štampanju hrvatske zastavice uoči Europskog prvenstva, koja potom nije primećena! Hrvatski fudbalski savez tražiće odgovornost od  te štamparije i interno povesti disciplinski postupak za odgovorne za ovaj nenameran propust, zbog kojeg se izvinjavamo javnosti i hrvatskim navijačima – rekao je za hrvatske Sportske novosti Tomislav Pacak, čovek zadužen za odnose sa javnošću HNS-a..

U zaključku je Pacak istakao da ovo definitivno nije namerno urađeno.

– HNS odbija svaku pomisao da bi se radilo o namernom izvrtanju hrvatskog grba kojeg hrvatske reprezentacije godinama ponosno predstavljaju širom sveta.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading