RAZGOVARAĆEMO I DONETI ZAJEDNIČKU ODLUKU! Selektor Hrvatske ne zna da li će i dalje obavljati tu funkciju!
EPA-EFE/Friedemann Vogel

 

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić rekao je danas da je ekipa ispunila cilj prolaskom u nokaut fazu na Evropskom prvenstvu, ali da je htela više i da može više.


- Cilj je bio da prođemo grupu i to smo uradili, nismo se provukli. To je cilj koji smo ostvarili, iako to nije bio naš zadnji cilj, hteli smo više jer ova reprezentacija vredi više i može više. Ali, žreb nam je dao Španiju. Kada pogledamo sve, ispali smo u produžecima i to je u ovom trenutku naša realnost s obzirom na sve okolnosti i kroz šta smo sve prolazili - rekao je Dalić na konferenciji za novinare, prenela je "Hina".

Vicešampion sveta Hrvatska je sinoć u osmini finala završila takmičenje na Evropskom prvenstvu, porazom od Španije posle produžetaka, 3:5.
RAZGOVARAĆEMO I DONETI ZAJEDNIČKU ODLUKU! Selektor Hrvatske ne zna da li će i dalje obavljati tu funkciju!

EPA-EFE/Friedemann Vogel

 


- Tužan sam i ponosan posle te utakmice. Tužan sam zbog igrača koji su dali poslednji atom snage, tužan sam zbog navijača. Ponosan sam na ovo što smo napravili, na drugo poluvreme, na sinergiju navijača i na igrače koji su ostavili srce na terenu - rekao je hrvatski selektor.

Što se tiče svoje budućnosti u reprezentaciji, Dalić je rekao da je ostvario cilj u reprezentaciji, ali da će sada sve analizirati i podvući crtu. On je najavio i da će razgovarati sa starijim igračima pošto Hrvatsku očekuju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine,

Dalić ima ugovor sa Fudbalskim svezom do kraja 2022. godine.

- Kvalifikcije za SP u Kataru kreću 1. septembra s Rusijom. Treba sve analizirati. Ja ću ovih dana porazgovarati s Lukom (Modrićem) pa ćemo doneti zajedničku odluku. Još nismo stigli da razgovaramo, to su stvari koje trebaju prespavati. Šta god da bude, 1. i 4. septembra se igraju prve utakmice, mora se krenuti dalje, to mora što pre da se reši - naveo je.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading