NEZAPAMĆEN TRILER U KOPENHAGENU Olmo dotukao "svoje" Hrvate sa dve asistencije (FOTO GALERIJA)
EPA

Među osam najboljih selekcija Evropskog prvenstva su se već plasirali Belgija, Češka, Danska i Italija.

Čekaju se još tri selekcije nakon meča u Kopenhagenu u kom je Španija posle produžetaka pobedila Hrvatsku 5:3.

Crvena furija će 3. jula na megdan boljem iz meča Francuska - Švajcarska, meč će se igrati na stadionu Krestovski u Sankt Petersburgu.

Hrvatska - Španija 3:5 produžeci (3:3, 1:1)

Strelac: 1:0 Pedri (autogol) u 20, 1:1 Pablo Sarabia u 38, 1:2 Cezar Azpilikueta u 57, 1:3 Feran Tores u 77, 2:3 Mislav Oršić u 85, 3:3 Mario Pašalić u 90+2, 3:4 Alvaro Morata u 100, 3:5 Mikel Ojarzabal u 103. minutu.

Kopenhagen - Stadion: Parken. Sudija: Cunejt Čakir (Turska)

HRVATSKA: Livaković, Juranović (od 74. Brekalo), Ćaleta-Car, Vida, Gvardiol, Kovačić (od 79. Budimir), Brozović, Rebić (od 67. Oršić), Modrić (od 114. Ivanušec), Vlašić (od 79. Pašalić), Petković (od 46. Kramarić).

ŠPANIJA: Simon, Gaja (od 77. Alba), Laport, Garsija (od 71. P. Tores), Azpilikueta, Pedri, Buskec (od 102. Rodri), Koke (od 77. Ruiz), Sarabia (od 71. Olmo), Morata, F. Tores (od 88. Ojarzabal).

 

Najspektakularniji meč turnira. Osam golova!

Do sada je najefikasniji meč bio Nemačka - Portugalija (4:2) na kome je postignuto šest golova, a na još četiri meča u grupnoj fazi postignuto je po pet golova.

Španci će u četvrtfinalu na boljeg iz meča Francuska - Švajcarska, meč će se igrati 2. jula u Sankt Petersburgu.

 

 

120. minut: Olmo je posle driblinga sa desetak metara pogodio stativu.

116. minut: Morata kreće u kontru, sam je pred Livakovićem koji mu brani zicer sa šest metara.

114. minut: Ivanušec menja Modrića.

106. minut: Za 27 sekundi Hrvati su došli do zicera, pas u prostor, Budimir sam pred golmanom, puca milimetre pored stative.

2. PRODUŽETAK

 

 

103. minut: Skoro preslikana situacija, Olmo centrira sa desne strane, sam je u sredini Ojarzabal, prihvata loptu, gradi se pored Brekala koji uklizava, ali pogađa ćošak gola, Hrvatska - Španija 3:5.

 

 

100. minut: Centaršut Olma na drugu stativu, lopta preleće Brekala, štopuje je Morata, a ona je volejom iskosa zakucava u mrežu, Hrvatska - Španija 3:4.

NEZAPAMĆEN TRILER U KOPENHAGENU Olmo dotukao

EPA

 

97. minut: Kontra Španije, lopta ostavljena štiklom, natrčava Olmo i gađa ugao, već je matiran Livaković, ali lopta u petu pogađa Vidu i skreće u korner. 

96. minut: Posle rikošeta u kaznenom lopta dolazi na šest metara do Kramarića, plasira loptu levom, ali Simon čudesno brani u padu.

NEZAPAMĆEN TRILER U KOPENHAGENU Olmo dotukao

EPA

 

92. minut: Šut Oršića sa desetak metara ide tik iznad prečke.

1. PRODUŽETAK:

Posle Italije i Austrije produžetke će u osmini finala igrati Hrvatska i Španija.

 

 

90+2. minut: Kontra, Oršić nabacuje, Pašalić utrčava na peterac i glavom zakucava loptu u mrežu, Hrvatska - Španija 3:3.

 

 

90. minut: Sudija pokazuje da se igra još šest minuta.

 

 

85. minut: Probio je Modrić po desnoj strani, došao uz gol aut liniju sve do gola, krenuo je golman na njega, usledila je povratna na tri metra, šut Budimira, udarac je zaustavljen na gol liniji od strane Azpilikuete, natrčao je i Oršić, šutnuo sa metra, odbranio je Simon, ali je sudija pokazao na ruku da dobija signal da je lopta prešla gol liniju, Hrvatska - Španija 2:3.

 

 

77. minut: Povređen je bio igrač Španije, svi su se opustili, kada je sudija dao znao da se meč nastavi usledio je dug pas u napad, loptu je primio Feran Tores, Gvardiol je delovao nonšalantno, napravio je još jednu grešku, Tores je izašao iskosa sam pred Livakovića i samo mu poslao loptu kroz noge, Hrvatska - Španija 1:3.

 

 

73. minut: Lopta je pogodila igrača Španije u ruku u kaznenom, dok je pada na zemlju, Hrvati su se bunili, tražili penal, a sve što su dobili je žuti karton za Brozovića.

68. minut: Akcija Modrić-Vlašić-Gvardiol, bek šutira sa šest metara kroz noge rivalu, ali Simon fenomenalno brani rukom loptu koja je krenula u donji desni ćošak.

67. minut: Oršić je zamenio Rebića.

 

 

57. minut: Ubačena lopta sa leve strane, bek Azpilikueta najviši u petercu, Gvardiol ga nije dobro pazio, samo se poklonio i matirao Livakovića, Hrvatska - Španija 1:2. Prvi je to gol Azpilikuete za nacionalni tim.

NEZAPAMĆEN TRILER U KOPENHAGENU Olmo dotukao

EPA-EFE/Hannah McKay

 

52. minut: Dobra prilika za Španiju, ali je Livaković izašao sa gol linije i skratio ugao.

46. minut: Kramarić je zamenio Petkovića.

2. POLUVREME:

 

 

43. minut: Novi šut Španaca van kaznenog, Koke je pokušao, lopta završila tri metra pored stative.

38. minut: Prvi šut van kaznenog, lopta je pogodila Modrića, Španci su tvrdili u ruku i tražili su penal, ali je napad nastavlje. Usledio je sa dvadesetak metara iskosa sjajan šut Gaje, odbranio je Livaković, odbila se lopta na osam metara, natrčao je Pablo Sarabia i između dva igrača Hrvatske loptu zakucao u mrežu, Hrvatska - Španija 1:1. To je treći gol Sarabije za Furiju.

 

36. minut: Gaja je šutirao sa 25 metara, u kaznenom pogodio Azpilikuetu, lopta je prevarila golmana, ali je završila malo pored stative.

25. minut: Sa 18 metara gađa Kovačić, lopta odlazi tik iznad preške.

23. minut: Po desnoj strani prodire Vlašić, ide ka golu, ulazi u peterac, šutira, pogađa spoljni deo mreže.

20. minut: Sa tridesetak metara Pedri vraća loptu jako, s felšom, golmanu Simonu, on nonšalantno pokušava da je uštopuje, prelazi mu preko noge i završava u mreži, Hrvatska - Španija 1:0.

18. minut: Ubačena lopta sa desne strane, Morata u petercu loptu zahvata glavom, pogađa u ruku Vidu, ali sudija odmahuje rukom.

16. minut: Lopta u prostor, Koke je sam izbio pred Livakovića, šutirao sa osam metara, golman Hrvatske je nogom odbranio zicer, lopta se odbila, na nju je natrčao Gvardiol, pogodila ga je, ali je na njegovu sreću otišla iznad prečke u korner.

12. minut: Šut Sarabije iskosa sa desetak metara, pogodio je spoljni deo mreže.

10. minut. Garsija i Buskec u makaze uhvatili Petkovića i dobili poslednju opomenu pred karton.

5. minut: Na penalu loptu je u izglednoj situaciji dobio Koke, hvatao je volej, ali je neometan promašio loptu.

Pedri je postao najmlađi igrač na evropskim prvenstvima koji je startovao na utakmici nokaut faze.

1. POLUVREME:

Hrvati su oslabljeni neigranjem Dejana Lovrena zbog žutih kartona i Ivana Perišića, koji je pre nekoliko dana dobio pozitivan nalaz na korona virus.

 

 

Hrvati imaju veliku podršku u Danskoj, mežu navijačima se nalazi i atletičarka Blanka Vlašić, došla je da podrži rođenog brata Nikolu, koji igra u startnoj postavi.

Osmina finala Evropskog prvenstva:

26. jun (London): Italija - Austrija 2:1 produžeci (Kijeza 95, Pesina 105 - Kalajdžić 114)

26. jun (Amsterdam): Danska - Vels 4:0 (Dolberg 27, 48, Mele 88, Brajtvajt 90+4)

27. jun (Sevilja): Belgija - Portugalija 1:0 (T. Azar 42)

27. jun (Budimpešta): Holandija - Češka 0:2 (Holeš 68, Šik 80)

28. jun (Bukurešt): Francuska - Švajcarska 3:3 - 4:5 penali (Benzema 57, 59, Pogba 75 - Seferović 15, 81, Gavranović 90)

28. jun (Kopenhagen): Hrvatska - Španija 3:5 (Pedri 20. autogol, Oršić 85. Pašalić 90+2 - Sarabia 38, Azpilikueta 57, F. Tores 77, Morata 100, Ojarzabal 103)

29. jun (Glazgov): Švedska - Ukrajina

29. jun (London): Engleska - Nemačka

Četvrtfinale Evropskog prvenstva:

2. jul (Minhen): Belgija - Italija

2. jul (Sankt Petersburg): Švajcarska - Španija

3. jul (Rim): Švedska/Ukrajina - Engleska/Nemačka

3. jul (Baku): Češka - Danska

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading