BIO JE VELEMAJSTOR, LJUBIMAC "GROBARA" Igrao je za Barselonu, kratko bio na važnoj funkciji u Partizanu, a sad ga fudbal ne zanima i izgleda totalno neprepoznatljivo (FOTO)
EPA PHOTO EFE/RAQUEL

Dragan Ćirić (46) je igračka legenda Partizana. Čuveni Ćira je u crno belom dresu osvojio ukupno pet titula. Pravo je čudo kako nije napravio mnogo bolju karijeru. 

Imao je Ćirić sve predispozicije, i talenat i dar za fudbal, za potez koji će razgaliti ne samo "grobare", već sve koji istinski vole fudbal, To ga je i dovelo do dresa Jugoslavije. Za reprezentaciju je odigrao svega četiri meča, a prvi je bio novembra 1995. protiv El Salvadora.

Prvog jula 1997. godine iz Partizana je u Barselonu za oko 900.000 današnjih evra prešao Dragan Ćirić. Crno-bela "desetka" je postala deo tima snova Luja van Gala koji su činili između ostalih Hristo Stoičkov, Rivaldo, Luiš Figo, Luis Enrike, Soni Anderson, Đozep Gvardiola, Ćavi Ernandes...

BIO JE VELEMAJSTOR, LJUBIMAC

EPA PHOTO EFE/RAQUEL

 

Ćirić je u debitantskoj sezoni na Kamp Nou odigrao 35 utakmica (1.342 minuta) i zabeležio po gol i asistenciju. Očekivalo se da u sledećoj dobije još više prostora za igru, posebno nakon što je "preživeo" svojervsnu Van Galovu "čistku" u redovima koje su napustili Stoičkov, Krisfot Digari, Ivan de la Penja... Međutim, došli su Filip Koku, Budevajn Zenden, Maurisio Pelegrino i Patrik Klajvert, pa se Ćirić preselio na tribine i zabeležio samo pet nastupa kao rezerva skupivši tek 71 minut.

U to vreme odigrao je i poslednji meč za Jugoslavijiu. Bilo je to u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 1998. u Francuskoj, kada je u Beogradu protiv Španije odigran meč bez golova.

Usledila je pozajmica u atinski AEK (31 meč, 10 golova), a onda na leto 2000. transfer u Real Valjadolid (51/4) za koji je igrao četiri sezone.

BIO JE VELEMAJSTOR, LJUBIMAC

EPA/SRDJAN SUKI

 

Po isteku ugovora je planirao da se penzioniše, ali su ga iz Humske 1 nagovorili da to učini u crno-belom dresu. Pristao je i sa Partizanom osvojio još jednu, petu titulu šampiona SR Jugoslavije pa se onda 2005. povukao iz profesionalnog fudbala.

Devet godina kasnije je imenovan za sportskog direktora crno-belih, ali je napustio tu funkciju posle manje od dva meseca nezadovoljan stanjem u srpskom fudbalu.

Danas uživa daleko od fudbala, a na fotografiji koja se nedavno pojavila na društvenim mrežama, mnogi ga nisu ni prepoznali pored dugogodišnjeg saigrača Saše Ilića. 

 Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading