SALCBURGOVA FABRIKA PROIZVELA NOVOG TALENTA! Naslednik Erlinga Halanda ide u Lester za 30.000.000 evra!
Tanjug/Ap

 

Nema Halanda, nema problema.

Odmah nakon što je Erling Haland napustio Salcburg i otišao u ekipu Borusije iz Dortmunda, bilo je jasno da neko mora da obuče njegovo odelo i postane lider šampiona Austrije.

Nije prošlo mnogo vremena, a već je postalo jasno da je to Patson Daka, mladi momak iz Zambije koji je poslednji u nizu Salcburgove fabrike talenata. Bilo je samo pitanje dana kada će stići ponuda koja zadovoljava ukuse Austrijanaca.

SALCBURGOVA FABRIKA PROIZVELA NOVOG TALENTA! Naslednik Erlinga Halanda ide u Lester za 30.000.000 evra!

Tanjug/Ap

 

Lester je na kraju pobednik trke za Dakom. "Lisice" su platile 30.000.000 evra i tako ubedile ljude iz Mocartovog grada da puste novu "zlatnu koku". Daka je za medije u Austriji priznao da je transfer dogovoren i već se oprostio od ekipe, prenosi "Skaj sport".

Zanimljiva je politika Salcburga i njihovo umeće da pronađu talente. Daka je, primera radi, došao direktno iz Zambije 2017. godine i to bez uloženog evra, a sada će od njega zaraditi pozamašnu svotu. 

Već se nazire i Dakin naslednik, a to je mladi Nemac Karim Adejemi. Momak rođen u Nigeriji ima samo 19 godina, a već je počeo da rešeta po Austriji.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading