RADUJU SE I ŠVAJCARCI Danska moćna protiv Rusa za osminu finala, Finci čekaju
EPA-EFE/Wolfgang Rattay

U poslednjem 3. kolu B grupe Rusija je poražena od Danske 1:4, a Finska od Belgije 0:2, pa su Danci, Rusi i Finci završili sa po tri boda, a na mini tabeli najbolja je Danska i plasirala se u osminu finala. Finci čekaju ishod ostalih grupa.

Ovakvom ishodu u grupi B raduje se i Švajcarska, jer je sa četiri boda kao trećeplasirana prošla dalje.

Za sada se znaju dva para osmine finala, Italija - Austrija (London) i Danska - Vels (Amsterdam).

Rusija - Danska 1:4 (0:1)

Strelac: 0:1 Mikel Damsgard u 38. 0:2 Jusuf Polsen u 59, 1:2 Artjom Džuba (penal) u 70, 1:3 Andreas Kristensen u 79, 1:4 Joakim Mele u 82. minutu.

Kopenhagen Stadion: Parken. Sudija: Klemen Turpin (Francuska).

RUSIJA: Safonov, Kudrjašov (od 67. Muhin), Kuzjajev (od 67. Karavaev), Divejev, Džikija, Fernandez, Aleksej Mirančuk (od 61. Sobolev), Ozdoev (od 61. Žemaletdinov), Zobnin, Golovin, Džuba.

DANSKA: Šmajhel, Kristensen, Kjer, Vestergard, Mele, Vas (od 60. Striger Larsen), Hojbjerg, Dilejni, Polsen (od 60. Dolberg), Damsgard (od 72. Norgard), Brajtvajt (od 85. Brajtvajt).

Finska - Belgija 0:2 (0:0)

Strelac: 0:1 Lukas Hradecki u 74, 0:2 Romelu Lukaku u 81. minutu.

Sankt Petertsburg - Stadion: Krestovski. Sudija: Feliks Brih (Nemačka).

FINSKA: Hradecki, Raitala, Toivio, Arajuri, Ošonesi, Uronen (od 70 Alho), Lod (od 91. Fors), Sparv (od 59. Šuler), Kamara, Pohjanpalo (od 70. Kauko), Puki (od 91. Jensen).

BELGIJA: Kurtoa, Vermalen, Denajer, Bojata, Čadli, Vicel, De Brujne, Trosar (od 76. Munie), E. Azar, Lukaku (od 84. Benteke), Doku (od 76. Bacuaji).

 

90+1. minut: Navijačica utrčala na teren u Sankt Petersburgu.

82. minut: Kontra Danske, Mele vuče loptu, dolazi do kaznenog i gađa i pogađa, Rusija - Danska 1:4.

81. minut: Lukaku dobija loptu u srcu kaznenog, na leđima mu je Ošonesi, ali Belgijanac iz okreta pogađa, Finska - Belgija 0:2.

79. minut: Dva zicera iz peterca je odbranio Safonov, lopta je konačno izbijena van kaznenog, a onda je na nju natrčao Kristensen i sa 22 metra poslao projektil, loptu nije ni video golman Baćuški, Rusija - Danska 1:3.

74. minut: Posle kornera Vermalen je šutirao glavom, lopta je pogodila mesto gde se spajaju prečka i stativa sa unutrašnje strane, krenula je van gola, ali je onda golman Hradecki nespretno poslao rukom u svoju mrežu, Finska - Belgija 0:1.

70. minut: Penal za Ruse, Džuba je neumoljiv, Rusija - Danska 1:2.

65. minut: De Brujne nalazi Lukakua na 15 metara, sjajan prijem i još bolja egzekucija, ali čeka se VAR. Na "Parkenu" već slave danski navijači. Ipak, VAR poništava gol.

64. minut: Vicel pronalazi Azara na sedam metara, šut kroz noge rivala špicom, ne vredi, sjajno brani Hradecki.

62. minut: Prvi šut Finaca na meču, Kamare sa 17 metara, ali je uz mali blok Kurtoa lako ukrotio loptu.

59. minut: Roman Zobnin je bez gledanja vratio loptu unazad, predao je u noge Polsenu koji se našao sam pred praznom mrežom, ostalo mu je samo da loptu pošalje u nebranjenu mrežu, Rusija - Danska 0:2.

58. minut: Umalo da smušenost Finaca iskoriste Belgijanci, De Brujne je izveo korner i poslao loptu do Azara, šut iz prve po zemlji kroz noge rivala sa sedam metara, ali je Hradecki ponovo bio na mestu.

56. minut: Dilejni je dobio žuti karton.

53. minut: Šut Azara iskosa sa 17 metara, ali dva metra od stative.

46. minut: Bez izmena na poluvemenu.

2. POLUVREME:

42. minut: Sjajan prodor po strani, zalamanje rivala, a onda i šut Dokua, ali Hradecki fenomenalno brani iako je lopta išla u dalji ugao, a bio je i zaklonjen.

41. minut: Vestergard je posle ubacivanja bio najviši u skoku, šutirao je glavom, lopta je prošla malo pored stative.

RADUJU SE I ŠVAJCARCI Danska moćna protiv Rusa za osminu finala, Finci čekaju

EPA-EFE/Wolfgang Rattay

 

38. minut: Mikel Damsgard je primio loptu na dvadesetak metara, između trojice rivala našao je mesto za šut, iznenadio je loše postavljenog Safonova, Rusija - Danska 0:1.

37. minut: Lukaku je pobegao Arajuriju, trznuo glavom sa osam metara, ali je Hradecki bio na mestu.

29. minut: Sa 25 metara šutira Hojbjerg, lopta završava malo pored stative, ali se odbja od šipke iza gola i trese mrežu, pa su se domaći navijači ponadali - uzalud.

RADUJU SE I ŠVAJCARCI Danska moćna protiv Rusa za osminu finala, Finci čekaju

EPA-EFE/Wolfgang Rattay

 

28. minut: Kudrjašov je u skoku odneo Vasa, sudija je Rusu dao žuti karton.

23. minut: Probio je De Brujne sve do gol aut linije, zavrnuo loptu u peterac, probao je da izbije Arajuri i umalo da postigne autogol, srećom pogodio je golmana Hradeckog u glavu.

18. minut: Golovin je krenuo sa pola terena u dribling, nadmudrio tri rivala, ušao u kazneni, probao po zemlji da gađa dalji ugao, Šmajhel je odbranio nogom.

16. minut: Prva prava prilika posle frtalj časa, Lukaku je bio sam iskosa na osam metara, šutirao je po zemlji pored dalje stative, uz to je i sudija naknadno pokazao da je ofsajd.

6. minut: I dalje traje ispitivanje snaga.

1. POLUVREME: 

Kalkulacija nema, naročito ne za Dance, ako hoće dalje moraju da pobede, a onda da se nadaju povoljnim rezultatima u ostalim grupama.

Belgija je prošla dalje, ali porazom bi mogla da izgubi prv mesto u grupi.

Mnogo je kalkulacija, svakako je najbolje pobediti i to što ubedljivije.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading