NOVI KIKS "FURIJE" Selektor Španije izjavom jasno stavio do znanja igračima šta moraju da promene
Foto: Tanjug/AP/Thanassis Stavrakis

Pred start EP Španija je svrstavana među pet glavnih kandidata za osvajanje turnira, a posle dva odigrana kola je u situaciji da strepi za prolaz dalje. Selektor Luis Enrike je svestan da u igri njegovih izabranika mnogo toga škripi. 

- Mnogo smo komplikovali, previše se trudili i gradili i na kraju preterivali pred njihovim golom. Za razliku od nas Poljaci su bili mnogo jednostavniji i konkretniji. Svidelo mi se kako su igrali. Stvarali su čiste šanse.

Luis Enrike tvrdi da ekipi slede prestrojavanje i analize.

- Imam ogroman poriv da ponovo gledam utakmicu i analiziram sve gde smo grešili. Teren nismo napustili sa najboljim osećajem – možda smo bili dominantan tim, ali to očigledno nije bilo dovoljno da pobedimo.

Selektor Španijedodaje na kraju da žali za promašenim penalom.

- Da, bio je to ključni trenutak. Šteta. Da smo tada poveli bili bisno mnogo bliži osvajanju sva tri boda - zaključio je Luis Enrike.

Španija će biti domaćin i u trećoj odlučujućoj utakmici. U sredu 23. juna protivnik u Sevilji biće selekcija Slovačke i pobeda "furiji" obezbeđuje plasman u nokaut fazu, remi je najverovatnije ostavlja "ispod crte", dok poraz znači eliminaciju.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading