NAJBOLJI FUDBALERI KOJI NIKAD NISU ZAIGRALI NA EVROPSKOM PRVENSTVU! Osvojili su mnogo trofeja, ali jednu želju nisu uspeli da ispune!
EPA/ROBERT GHEMENT

NEMANJA VIDIĆ

Po mnogima najbolji štoper svih vremena nikad nije zaigrao na Evropskom prvenstvu.

Nekadašnji kapiten naše reprezentacije i Mančester junajteda upisao je 56 nastupa u nacionalnom dresu, ali nikad nije nastupio na najelitnijem evropskom takmičenju.

Pet puta je Nemanja Vidić osvajao Premijer ligu, jednom je bio na krovu Evrope kao šampion Lige šampiona, ali nikad nije nastupio na Evropskom prvenstvu.

BANE IVANOVIĆ

Slična priča kao i kod Nemanje Vidića. Bane je sa Čelsijem tri puta bio šampion Engleske, uspeo je da osvoji Ligu šampiona i Ligu Evrope, ali Evropsko prvenstvo je za njega ostalo nedosanjan san.

Bane je u reprezentativnom dresu upisao 105 nastupa, igrao je na dva Mundijala, ali nikad na Evropskom prventsvu.

ROJ KIN

Jedna od najvećih legendi Mančester junajteda ostaće upamćen kao jedan od "najprgavijih fudbalera" ikada. Nikada nije imao problem da uđe u duel sa bilo kojim protivnikom, a za svoju reprezentaciju je igrao punih 15 godina.

Sa Mančester junajtedom sedam puta je bio šampion Premijer lige, a 1999. godine je u neverovatnoj završnici sa "crvenim đavolima" osvojio Ligu šampiona, ali ostaće upamćen kao jedan od najboljih igrača koji nisu igrali na Evropskom prvenstvu.

RAJAN GIGS 

Ovaj Velšanin će ostati upamćen kao simbol vernosti, pre svega u Mančester junajtedu, a zatim i svojoj reprezentaciji.

Bez obzira na sve titule koje je osvojio sa Mančestorom, uvek će se govoriti da je Rajan Gigs verovatno najbolji fudbaler na svetu koji nije igrao ni na jednom velikom takmičenju.

VINI DŽONS

Fudbalski gangster celu je karijeru išao glavom tamo gde niko nije smeo đonom.

Džonsa će uvek svi pominjati kao mangupa koji se nikada nije bojao ničega, posle fudbalske karijeri uspešno se oprobao u glumi, čime se i danas bavi.

Iako je Englez, nastupao je za selekciju Velsa za koju je upisao tek devet nastupa, a shodno tome nikad nije igrao na nekom velikom reprezentativnom takmičenju.



EDIN DŽEKO

"Bosanski dijamant" je za "Zmajeve" igrao na Mundijalu u Brazilu 2014. godine, ali sa svojom reprezentacijom nikad nije izborio Evropsko prvenstvo.

Uz Ronalda jedini je čovek koji je u makar tri lige "petice" postigao 50 golova, osvojio je Bundesligu i Premijer ligu ( dva puta), bio je u idealnom timu Lige šampiona, ali sa svojim reprezentativnim saigračima nikad nije zaigrao na Evropskom prvenstvu.

JAN OBLAK

Dosta ljudi će se složiti da je Jan Oblak najbolji golman današnjice.

Iako ima 28 godina, Oblak je upisao tek 34 nastupa u dresu slovenačke reprezentacije.

Dugo njegovi zemljaci nisu zaigrali na nekom velikom takmičenju, a i on deli tu sudbinu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading