MLADI, DOKAŽITE SE! Dragan Stojković Piksi poslao jasnu poruku
Foto: Marko Metlaš/Alo!

Fudbaleri Srbije sutra od 12.25 igraju protiv Japana drugi prijateljski meč, a prethodno su u poendeljak sa Jamajkom odigrali nerešeno 1:1 u japanskom Miki Sitiju, nedaleko od Kobea.

"Činjenica je da nismo došli u najboljem sastavu i ovo nije najbolji tim Srbije, ali dosta igrača, uključujući Mitrovića, Tadića, Milenkovića i ostai koji su standardni, nisu ovde iz objektivnih razloga. Neki su povređeni, nekima treba odmor…Ove utakmice u Japanu služe mladim igračima da se pokažu i dokažu. Da vidimo kakav potencijal imamo", rekao je Stojković na konferenciji, a preneo je FSS.

Stojković, koji je istinska legenda u Zemlji izlazećeg sunca, osvrnuo se i na rivala.

"Ovaj tim Japana je odličan, izuzetno su brzi, imaju odličnu tehniku, na bokovima imaju dobre driblere. Moraćemo dobro da obratimo pažnju i da se pazimo tih igrača koji igraju u napadu, a koji mogu svojom brzinom i brzim pasovima da nam naprave problem".

MLADI, DOKAŽITE SE! Dragan Stojković Piksi poslao jasnu poruku

EPA

 

Tamošnje novinare zanimalo je i da li Stojković planira da se vrati u Japan.

"Osećam se odlično kao i uvek kada dođem u Japan, to je zemlja koja me voli, kao i ja nju. Jedini problem je taj što zbog kovida ne možemo da izlazimo i zbog toga sam tužan, ali drugi put nadam se biće bolje, srećnije okolnosti za sve. Trenutno ne mogu da "ostanem" zato što imam ugovor sa Fudbalskim savezom Srbije i prioritet je da pokušam da nacionalni tim Srbije odvedem na SP u Kataru, zatim da se posle toga kvalifikujemo i na EP. Ali naravno, voleo bih da se jednog dana vratim u Japan i da probamo nešto lepo da ostvarimo", zaključio je Stojković.

Reprezentativac Stefan Mitrović istakao je da su upoznati sa kvalitetima japanske selekcije.

"Poznajemo dosta igrača iz Japana, jer mnogo njih nastupa u evropskim klubovima, gledamo ih redovno svakog vikenda na terenima u Evropi.Što se tiče taktike i njihovog načina igre, to je stvar našeg stručnog štaba. Dobićemo sve neophodne informacije, a pripremamo se dobro kako bi sutra mogli da odigramo pravu utakmicu", rekao je Mitrović.

MLADI, DOKAŽITE SE! Dragan Stojković Piksi poslao jasnu poruku

Foto: FSS

 

Na ovim utakmicama želimo da stvaramo taj pobednički mentalitet koji smo počeli u prethodnom ciklusu, kaže Mitrović.

"Dosta igrača nije tu, mnogo je novih momaka sa nama koji imamo neki staž u reprezentaciji. Svi oni žele da se dokažu i realno su motivisani da daju sve od sebe. Uglavnom, momci koji su ovde, zaslužili su to svojim igrama. Želim da istaknem da je svaka utakmica u dresu reprezentacija bitna. Kad igramo za našu zemlju moramo uvek da damo 100 posto svojih mogućnosti, tako da je svaka utakmica važna", rekao je Mitrović.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.


 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading