SKANDALČINA U NEMAČKOJ! Bundesligaš igrao pod lažnim imenom, a tek kad čujete razlog, ostaćete bez teksta
EPA-EFE/LARS BARON

Fudbaler Štutgarta iz DR Konga igrao je pod lažnim imenom Silas Vamangituka Funduu nemačkoj Bundesligi, ali ne zato što je on lažirao svoje podatke, već zato što ga je ucenjivao menadžer. Čak 11 golova je "Silas Vamangituka Fundu" dao u protekloj sezoni.

Štutgart je sad, na klupskom sajtu, objavio da je pravo ime igrača Silas Katompa Mvumpa, da je rođen 6. oktobra 1998. u Kinšasi, prestonici Demokratske Republike Kongo.

- Što se tiče promene imena, on je pre svega žrtva - ističe klub.

Igrač koji od 2018. igra u Evropi bio je žrtva menadžera kriminalca, koji mu nije dao pristup zarađenom novcu i dokumentima. Taj menadžer je promenio njegov identitet i datum rođenja.

- Uz to on je živeo u kući pod stalnom prismotrom menadžera, koji mu nije isplaćivao platu, već samo jedan deo. Njegov menadžer je pretio i da Sila nikada više neće igrati fudbal ako izađe u javnost sa ovom pričom - objašnjava klub. Sam ucenjeni igrač tvrdi da je poslednjih godina živeo u stalnom strahu i za svoju porodicu u Kongu.

- Ovo je bio težak korak za mene da objavim ovu priču - kaže Silas.

Rekao je i da je od kluba dobio podršku. Štutgart polazi od toga da Silas i dalje poseduje važeću registraciju i ne očekuje nikakvu kaznu povodom ove bizarne situacije. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading