OD TRŽNOG CENTRA DO OSVAJANJA PEHARA Neverovatna životna priča Eduara Mendija ostaviće Vas bez teksta
AP/Manu Fernandez

Eduar Mendi je jedan od najvećih heroja Čelsijevog osvajanja Lige šampiona, ne samo zbog partije u finalu, u kom i nije imao mnogo posla, već zbog sjajnih odbrana tokom celokupnog elitnog takmičenja ove sezone. 

Golove je  primao samo od bivših saigrača iz Rena u grupnoj fazi, a u nokaut fazi jedini su put do gola uspeli da pronađu Porto i Real. Mendi (29) je postao prvi afrički golman koji je osvojio Ligu šampiona. Tako je rođeni Francuz, a senegalski reprezentativac, uspeo izjednači rekord Santijaga Kanjizaresa iz sezone 2000/2001 i Kejlora Navasa u sezoni 2015/2016 sa devet mečeva bez primljenog pogotka.

Mendi je prošlog leta stigao u Čelsi iz Rena za 25 miliona evra, a pre samo sedam godina je razmišljao da skroz batali fudbal. Tog leta je napustio redove francuskog niželigaša Šerbura i celu jednu sezonu je bio bez angažmana. Tražio je posao i pokušao da se zaposli u tržnom centru, a u jednom trenutku je razmišljao da odustane od fudbala. Njegovu odluku menja iznenadna prilika u B timu Marselja gde su ga zapazili skauti Rena i doveli ga u klub, a posle dobrih partija u kontinuitetu je usledio potpis za Čelsi i najbogatiji ugovor karijere.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading