SELEKTOR NIKAD ISKRENIJI Stojković progovorio o Bariju kao nikad do sad
FOTO: TANJUG/TANJA VALIC

Ovo je lep datum za Crvenu zvezdu i srpski fudbal. Verovatno se više nikada neće ponoviti ovakav jedan rezultat. Ja sam bio sa suprotne strane, ali se nisam osećao kao gubititnik, rekao je danas selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković povodom velikog jubileja, 30 godina od osvajanja titule šampiona Evrope fudbalera Crvene zvezde.

Na današnji dan fudbaleri Crvene zvezde su pokorili Evropu i podigli pehar Kupa evropskih šampiona. Selektor reprezentacije Srbije i nekadašnji kapiten crveno-belih, posetio je danas u Galeriji Srpske akademije nauka i umetnosti izložbu "Put pravih vrednoti" u organizaciji Olimpijskog komiteta Srbije, i prisetio se tog istorijskog dana.

- Ovo je lep datum za Crvenu zvezdu i srpski fudbal. Verovatno se više nikada neće ponoviti ovakav jedan rezultat. Ja sam bio sa suprotne strane ali se nisam osećao kao gubititnik. Nisam imao tu vrstu presije ko će da pobedi jer sam znao da ukoliko Zvezda bude slavila, da je to negde i moj uspeh - rekao je Stojković i dodao da je slavio sa bivšim saigračima:

- Neko me je od mojih saigrača iz Marseja pozvao u svlačionicu, ali sam im rekao da ću pozdraviti igrače iz Crvene zvezde. Do juče sam igrao sa njima, bio im kapiten, njihov vođa. Bila je ludnica u svlačionici, veliko slavlje. Čestitao sam svakom ponaosob", kaže Stojković i dodaje da je dobio poklon nakon meča:

- Sa Dikom Stojanovićem sam razmenio dresove. Čuvam ga i dalje. Na kraju je on bio čovek odluke i ispada da je taj dres u stvari vredniji od svega u istoriji Crvene zvezde.

Tokom jučerašnjeg dana inicijativu da se gradski stadion na kome svoje utakmice igra Fudbalski klub Radnički preimenuje i ubuduće zove "Dragan Stojković Piksi" je selektora Srbije iznenadila i usrećila:

- Nisam očekivao tako nešto i kada su mi rekli da je u toku inicijativa, zaista sam emotivno to doživeo. Posle moje rodne kuće, taj stadion predstavlja nešto najlepše što je meni moglo da se desi. Bez obzira na gradnioznost ostalih stadiona na kojima sam bio i igrao, ovaj stadion ima posebno mesto u mom srcu - rekao je Stojković i dodao da ukoliko se ta ideja bude realizovala, da ne zna kako će je preživeti.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading