Dragan Stojković
Alo/Vladimir Marković
Dragan Stojković

Alo/Vladimir Marković

 

Prve dve utakmice Dragana Stojkovića na klupi Srbije pokazale su napredak u pojedinim segmentima igre, ali ne i u defanzivi, koja je ostala problem, kao što je to bio slučaj i kod prethodnih selektora. Četiri primljena gola, uz nepriznat pogodak Ronalda, dokaz su da je odbrana i dalje najveći problem reprezentacije.

Suočen sa tim problemom, crvenim kartonom Nikole Milenkovića i katastrofalnoj partiji Marka Dmitrovića, selektor Stojković će drastično menjati poslednju liniju u meču protiv Azerbejdžana, koji je na programu u utorak od 18 časova u Bakuu. Jasno je kao dan da će Predrag Rajković među stative, jer je Dmitrović užasnim reakcijama u meču protiv Portugala pokazao da je potpuno van forme. 

Stojković će, posle povrede Veljkovića i suspenzije Milenkovića, gotovo izvesno odlučiti da u Bakuu igra u formaciji 4-4-2, što znači da će klasične bekovske pozicije pokrivati Mladenović i Gajić, a štoperski tandem će biti Stefan Mitrović - Pavlović. Krilne pozicije bi trebalo da pokrivaju Kostić i Radonjić, SMS bi trebalo da igra u vezi iza kapitena Tadića, dok bi špic napada trebalo da čine Vlahović i Aleksandar Mitrović. 

SRBIJA (najverovatniji sastav u formaciji 4-4-2): Rajković - Gajić, Pavlović, S. Mitrović, Mladenović - Milinković-Savić, Radonjić, Kostić, Tadić - Vlahović, A. Mitrović.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading