PONOS Zvezda je na današnji dan postala PRVAK SVETA (VIDEO)
Printscreen

Na dašnji dan 1991. godine, Zvezda je u Tokiju ubedljivo savladala čileansko Kolo Kolo sa 3:0. Svetskom titulom zaokružen je jedan od najsvetlijih perioda u istoriji crveno-belih.

Zvezda je objedinila dva najznačajnija fudbalska trofeja u klupskoj konkurenciji, jer je šest meseci ranije posle penala savladala Olimpik Marsej za titulu šampiona Evrope.

Pred 60.000 gledalaca u glavnom gradu Japana svet je video "Zvezdino dete sa druge planete" - Vladimira Jugovića.

Najmlađi na terenu, tada 22-godišnji vezista, je golovima u 19. i 58. minutu najavio slavlje crveno-belih, a tačku stavio Darko Pančev u 72.

Tim Vladice Popovića, uspeo je da nadigra prvaka Južne Amerike iako je Dejan Savićević isključen u finišu prvog poluvremena.

Uspeh dobija na značaju kada se zna da su crveno-beli između dva podviga ostali bez dobrog dela tima zbog odlazaka Roberta Prosinečkog, Stevana Stojanovića, Slobodana Marovića, Refika Šabanadžovića i Dragiše Binića.

ODBIJENA ŽALBA Partizan mora da plati Zvezdi milione

Crvena zvezda je nastupila u sastavu: Milojević, Radinović, Vasilijević, Jugović, Belodedić, Najdoski, Stošić, Ratković, Pančev, Savićević, Mihajlović.

Do pre samo nekoliko godina Interkontinentalni kup bilo je nezvanično takmičenje, a onda je FIFA donela odluku da se zvanično pripiše Crvenoj zvezdi svetska titula.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading